Alonso: "BMW nu a fost niciodata o alternativa"

Publicat joi, 09.10.2008 13:02 de Daniel Popescu

Fernando Alonso considera ca o plecare la BMW-Sauber nu a fost niciodata o posibilitate reala, desi au existat negocieri intrre cele doua parti.

Alonso poate pleca de la Renault la finalul acestui sezon, iar BMW-Sauber a fost considerata una dintre posibilele sale destinatii.

Totusi, germanii au confirmat linia de piloti pentru 2009 la inceputul acestei saptamani, Robert Kubica si Nick Heidfeld urmand sa piloteze la BMW si in 2009.

"Nu a fost niciodata o abordare serioasa pentru ca ei erau foarte fericiti cu pilotii si nu au vrut sa schimbe. Pentru mine nu a fost timpul potrivit sa vorbesc pentru ca am preferat sa astept pana la finalul sezonului si sa ma concentrez pe Renault. Nu a fost timpul sa iau o decizie. Nu a fost niciodata o posibilitate pentru mine sau pentru echipa"

, a declarat Alonso pentru publicatia Autosport.

Seful departamentului de motorsport al BMW, Mario Theissen, a reiterat ideea ca Nick Heidfeld a reusit sa convinga echipa ca merita sa continue si in 2009, refuzand insa sa comenteze speculatiile referitoare la Alonso. "Am avut discutii cu mai multi piloti pe parcursul procesului de evaluare, dar nu ii voi nominaliza", a explicat Theissen.

"Singapore a fost o cursa foarte buna pentru Heidfeld si initial am amanat deadline-ul din aceasta cauza - am vrut sa vedem daca poate reveni la forma obisnuita. A avut deja doua-trei weekenduri bune si am simtit dupa Singapore ca performanta sa poate continua si anul viitor".

De cealalta parte, Alonso sustine ca va lua o decizie in privinta viitorului doar la finalul anului, desi singurele sale optiuni sunt Renault si Honda. "La sfarsitul anului, dupa cursa din Brazilia, voi lua decizia", a spus spaniolul. "Am un contract cu Renault pentru anul viitor, este vorba doar daca il vom prelungi sau nu. Vreau sa ma concentrez pe pilotaj. Astept pentru ca mai sunt trei curse si vreau sa fac cea mai buna treaba".

  • crismar56, joi, 09.10.2008 13:14
    @admin

    Echipele Renault si Honda nu trebuiau punctate ca fiind singurele optiuni??

  • daniel.popescu, joi, 09.10.2008 13:18
    @crismar56

    Nu, pentru ca se stie deja de mult timp ca Renault si Honda sunt doua dintre optiunile sale.

  • jondaniel, joi, 09.10.2008 13:35
    de ce nu?

    Parca se puncta continutul stirii si nu ce se stie sigur sau ca zvon. Nu asa se proceda pana acum?