Hamilton, Massa si Kubica, increzatori in sansele lor

Publicat miercuri, 15.10.2008 11:43 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton, Felipe Massa si Robert Kubica privesc cu incredere ultimele doua curse ale sezonului si sunt optimisti ca pot cuceri titlul mondial.

Cu doua curse inainte de finalul sezonului, trei piloti au ramas cu sanse matematice in lupta pentru titlul mondial. Hamilton are un avans de numai 5 puncte in fata lui Massa, insa nici Kubica, aflat pe locul 3 la 12 puncte in fata liderului, nu poate fi neglijat.

Hamilton anticipeaza ca ultimele doua curse ale anului vor fi foarte echilibrate, insa estimeaza ca McLaren va reusi sa se impuna in fata celor de la Ferrari.

"Sunt optimist in privinta viitorului", a declarat englezul. "Cred ca vom fi foarte puternici in China in acest weekend si mai aproape de cei de la Ferrari decat am fost anul trecut. Acelasi lucru este valabil si pentru Brazilia, asa ca urmatoarele doua curse ar putea sa le arate fanilor unele dintre cele mai echilibrate curse ale sezonului".

Statistica spune insa ca Ferrari este superioara in China, italienii reusind sa se impuna in trei dintre cele patru curse desfasurate pana in prezent la Shanghai.

Massa este convins ca poate impinge lupta pentru titlu pana in ultima cursa de la Interlagos, unde va beneficia de sprijinul neconditionat al publicului din tara sa natala. "Vom da totul in ultimele doua curse. Avem un potential grozav si trebuie sa facem totul pentru a-l exploata", a declarat brazilianul.

Desi lupta pentru titlu este monopolizata in mare masura de duelul dintre Hamilton si Massa, Kubica ar putea produce surpriza sezonului in cazul in care cei doi rivali ar intampina probleme pe parcursul ultimelor curse.

Pilotul echipei BMW-Sauber are drept exemplu modul in care Kimi Raikkonen s-a impus anul trecut. Finlandezul a castigat titlul mondial in ciuda faptului ca era la 17 puncte distanta de lider cu nuami doua curse inainte de final. "Kimi a aratat anul trecut ca orice este posibil", se incurajeaza polonezul inaintea confruntarilor finale cu Hamilton si Massa.

Marele Premiu al Chinei va avea loc chiar in acest weekend, in timp ce cursa de la Interlagos se va desfasura pe 2 noiembrie.

  • marianescu, miercuri, 15.10.2008 11:57
    nu doresc decat...

    ...sa castige CEL MAI BUN (si nu cel mai norocos, tupeist sau cel mai avantajat )! Sunt convins ca o sa avem doua curse pe cinste (sper eu si la propriu, apropos de CINSTE), spectacol adevarat care sper sa nu fie stricat nici de orgolii, nici de comisari. Si mai sper sa castige Hamilton ptr ca fara indoiala, in opinia mea, el merita. Dar BAFTA tuturor!

  • DRAKo, miercuri, 15.10.2008 12:33
    Eu imi doresc ca viitorul campion mondial sa se decida duminica. Sa nu mai asteptam pana la ultima cursa.

    AMIN!

  • marianescu, miercuri, 15.10.2008 12:45
    :o)))

    Fie, dar... vrei tu sa privim ultima cursa fara "palpitatii"?!

  • NeoGalaxy, miercuri, 15.10.2008 12:55
    @Drako

    Vezi ce-ti doresti. Poate abandoneaza Lewis si sa vezi ce o sa plangi atunci. Fii foarte atent cu ce-ti doresti pentru ca se poate intampla si nu in sensul in care iti doresti. Fair play ar fi sa se lupte si in ultima cursa. Ca daca tot am tras de spectacol atata sa mai tragem un pic. Nu vreti spectacol? Pacat! Iti ofer eu niste paine atunci!

  • DRAKo, miercuri, 15.10.2008 15:08
    NeoGalaxy

    NU MA MAI INTERESEAZA NICIUN SPECTACOL ATATA TIMP CAT FIA SI FIERARI SUNT MANJITI

  • mirco, miercuri, 15.10.2008 15:59
    @campion

    Eu vreau sa castige Massa, dar ce fel ar fi daca ar castiga Kubica ?

  • Join, miercuri, 15.10.2008 19:28
    Ce ai ma NeoGalaxy???

    Trebuie sa fiu un Dobitoc sa spui ca Lewis nu merita sa castige campionatul.Si kubica sa fim seriosi nu va fi campion pana cand Lewis nu va mai participa in F1 de massa nu mai vorbim care a dat dovada in japonia ca o calca pe urmele lui schumacher o manevra invatata de la cel mai trisor pilot care a fost in f1!!!!Lewis The Campion!!!!

  • ctlnmihai, miercuri, 15.10.2008 21:21
    @NeoGalaxy

    Singurul care merita sa castige campionatul este Lewis Hamilton.el este cel mai bun.sunt fan McLaren insa cine spune k Massa e m bun k hamilton inseamna ori k e rauvoitor ori nu se pricepe la F1.Nu i se poate imputa in sezonul acesta decat episodul din Canada ,in rest nu vad cum a gresit

  • mirco, miercuri, 15.10.2008 22:00
    @ctlnmihai

    Singurul care merita e Hamilton ? De ce ? Poate Massa merita mai mult decat el.Daca Hamilton ere atat de bun, ar fi trebuit sa fie campion deja. E clar ca Massa a gresit cel mai mult anul asta si trebuie sa recunosti ca a avut si ghinion (Ungaria, Singapore). Daca Hamilton gresea anul asta cat a gresit Massa, acum era scos din calcul. Massa a avut puterea sa revina si asta se vede in clasament. Massa merita sa fie campion si are sanse foarte mari iar sange latin din el il poate ajuta.

  • DRAKo, miercuri, 15.10.2008 22:47
    mirco

    Sti de ce nu a gresit Lewis cat a gresit masu? Pentru ca masu e sofer prost si slab. Ai uitat ce era daca Fia Nu-si baga nasul! Sa-ti amintesc: 1punct de la fuji si 4 de la SPA= INCA 5 puncte avans.

  • ctlnmihai, miercuri, 15.10.2008 22:51
    @mirco

    Compara spectacolul pe care-l face hamilton pe circuit si uita-te la Massa.greseli -singapore cand practic era ultimul si n-avea ptr, ce sa mai lupte n-avea nicio presiune asupra lui ,in iese de pe circuit .Greseala la Fuji -Intra in Bourdais dupa ce il lovise pe Hamilton .daca massa nu-l lovea pe Hamilton termina mai sus de locul 7datorita strategiei .La Monza pleaca de pe 5 ajunge nu m tin minte pe ce loc - Hamilton a recuperat 10 pozitii aproape .La Silverstone a stat numai in afara circuitului Judecati fratilor si dpct de vedere asta In valencia a facut ce a facut la stand dar a scapat cu amenda Nu l-am suportat pe Schumi k in momentele cand s-a batut cu Hill si Villeneuve a lovit monoposturile lor.si i-a scos din cursa spre titlu (Hill )Dar k pilot a fost f bun.Voi nu vedeti decat drept in fata ..Daca Massa va castiga campionatul poate va fi un titlu de palmares ,dar discutabil d pct de vedere corect , ptr. k a primit multe pct. la masa verde .Va place sau nu asta e adevarul . nu stiu dc dar cred k tastez ,degeaba.. dar asta este !

  • mirco, joi, 16.10.2008 01:23
    DISCUTII FARA ROST

    M-am saturat de voi. Pur si simplu nu intelegeti. Oricare dintre cei 22 are sansa sa. Daca un pilot "merge cu spatele" si catiga, e meritului lui oameni buni. Daca Massa nu e un pilot spectaculos, asta nu inseamna ca nu are sansa lui la titlu. Repet, daca Massa a pierdut f multe puncte pe greseli personale si cu doua curse inainte de final e in carti inseamna ca e un pilot f bun. E parerea mea si probabil este subiectiva cum de fapt sunt si parerile voastre. Argumente de genul "Ferrari sunt favorizati" sunt ridicole. McLaren e o echipa englezeasca, sunt f. multi englezi in conducerea F1, Bernie e englez si multi altii f. influienti. De ce nu comentati manevra de doi lei a lui Hamilton de la start? Hamilton e bun, dar mintea sa e perversa si astfel e supus greselii si exista posibilitatea sa piarda titlul, cum l-a pierdut si anul trecut din cauza atitudinii sale. @CTLNMIHAI Spui de Massa ca nu a facut nimic in Singapore ? Dar Hamilton ce a facut in Japonia cand sa trezit pe ultimul loc? Iti spun eu : NU A FACUT NIMIC, PT. CA NU AVEA CE FACE, LA FEL CA SI MASSA IN SINGAPORE. In Japonia daca nu exista acel incident intre Massa si Hamilton, Hamilton oricum termina in spatele lui Massa. La start in primul viraj cand istetul a facut acea manevra si-a deteriorat f. tare pneul dr. fata si oricum ar fi intrat la boxe. In alta ordine de idei, daca acel incident nu ar fi existat, Massa nu ar fi fost penalizat si poate diferenta dintre ei in momentul asta era mai mica. In incidentul cu Bourdais el a fost cel lovit. Bourdais l-a lovit pe el,nu invers.Este o decizie oficiala.La Silverstone probabil a fost cea mai proasta cursa din cariera lui si nu pot sa cred ca a fost numai vina lui acolo. Poate nu o fi Felipe maestru pe ploaie dar nici chiar in halul ala. Masina Ferrari este mai slaba decat masina McLaren pe o pista uda, stie toata lumea lucrul asta. Va place sa aruncati cu noroi. M-am plictisit sa ma lupt cu morile de vant, sa-i fac pe unii sa inteleaga ca fiecare are sansa sa.

  • ctlnmihai, joi, 16.10.2008 10:37
    @mirco

    Daca Bourdais l-a lovit pe Massa atunci no comment.cat despre deciziile oficiale m-am lamurit eu in sezonul asta cum s-au luat. iti sugerez sa te uiti la alte sporturi decat F1

  • mirco, joi, 16.10.2008 10:59
    @ctlnmihai

    Mai bine nu te mai uita tu, pt. ca tu esti cel nemultumit de deciziile luate in acest sport. Cat despre incidentul cu Bourdais, din ce se vede pe reluari nu prea poti sa iti dai seama, dar e o decizie oficiala si aceea conteaza. Tu spui ca ai dreptate si FIA greseste, dar pe ce te bazezi cand faci astfel de afirmatii? E normal sa crezi intr-o decizie oficiala si nu intr-una subiectiva, asa cum e parerea ta. Asa pot spune si eu ca la incidentul Massa - Hamilton, a gresit Hamilton. Daca Hamilton iesea putin mai larg din sicana, Massa nu l-ar fi acrosat, dar el a preferat sa-l inchida de tot si atunci Massa nu a mai avut ce sa faca. Probabil nu vom ajunge niciodata la un punct comun. Am colectii de sezoane intregi cu formula 1 si tu imi sugerezi sa ma uit la alte sporturi ? Ma faci sa rad!!!!!

  • ctlnmihai, joi, 16.10.2008 11:12
    @mirco

    Cand cele mai multe decizii sunt pro Ferrari in sezonul actual cum poti sa vb de obiectivitatea FIa?

  • ctlnmihai, joi, 16.10.2008 11:15
    @ mirco

    Poti sa ai colectii cu sezoanele de F1 incepand din 1950 asta nu te face un mai bun comentator al F1.e bine totusi k te binedispun..inseamna k nu mi-am pierdut umorul

  • mirco, joi, 16.10.2008 12:08
    @ctlnmihai

    Deciziile sunt si contra Ferrari. Schumacher a fost penalizat de f. multe ori.Cei drept a facut si o gramada de tampenii, dar a platit scump pt. ele, a pierdut titluri mondiale din cauza asta. Toata lumea (in special fanii McLaren) isi aduce aminte ca Barichello la lasat pe Schumacher sa castige in Austria, dar isi aduce cineva aminte ca in acelasi an Schumacher la lasat pe Barichello sa castige in SUA ?

  • ctlnmihai, joi, 16.10.2008 12:20
    @mirco

    A pierdut doar un titlu in 1997. cand a intrat in Hill in 1994.n-a pierdut nimik. a castigat titlul. cat despre faptul k l-a lasat sa castige pe Barichello ,palida consolare. Michael era deja campion

  • ctlnmihai, joi, 16.10.2008 12:22
    @mirco

    Cat despre decizii sa vb despre cele recente .. daca e sa vb de perioada 2005-2008 cele m multe sunt pro ferrari .intre 2000 - 2004 Ferrari n-a avut nvoie de prea mult ajutor ptr ca ,a dominat F1 fapt kre nu-l contest