Hamilton, lamentat de contactul cu Massa

Publicat luni, 10.09.2007 10:51 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton considera ca mica atingere cu monopostul lui Felipe Massa din primul viraj in Marele Premiu al Italiei l-a privat de sansa de a-l depasi pe Fernando Alonso.

“Nu am avut cel mai bun start si l-am vazut pe Felipe depasindu-ma. Am franat mai tarziu decat el si Fernando si am fost foarte aproape sa il depasesc pe Alonso. Dar Felipe m-a atins si m-a impins in a doua parte a sicanei, astfel ca am ratat oportunitatea. Am mai avut o oprtunitate la restartul cursei, dar Fernando s-a asigurat sa puna o distanta mare pana la primul viraj”

, a declarat britanicul.

Hamilton admite ca a facut mai devreme a doua oprire la boxe fiindu-i teama sa nu aiba probleme cu pneurile. “In a doua jumatate a cursei am avut ceva vibratii la cauciucuri si am oprit mai devreme la boxe pentru ca nu eram sigur daca problema este similara cu cea din Turcia. Am preferat sa joc la siguranta si sa obtin punctele”, spune Hamilton, care a descris si cum l-a depasit pe Kimi Raikkonen.

“Am iesit de la boxe in spatele lui Kimi. Eu eram pe pneuri soft, iar el pe cel hard. Am fortat pentru a obtine cateva tururi foarte bune, iar masina si pneurile s-au comportat excelent. Am avut oportunitatea si am reusit sa-l depasesc. Am facut asta pentru echipa, pentru ca stiu cat de mult au muncit baietii. Am reusit sa obtinem primele doua locuri in calificari, iar rezultatul din cursa a reprezentat cireasa de pe tort”, a incheiat tanarul pilot al echipei McLaren.

  • panavali, luni, 10.09.2007 11:11
    Hamilton

    frate tin sa te anunt ca tu ai intrat in el el era deja pe trasa ideala pe interior iar tu teai dus ca fraierul pe exterior crezand ca poti depasi pe amandoi odata si apoi ai taiat sicana .... Ce curva prefacuta a devenit si asta cum il cheama aaaaa Hamilton noroc ca la avut coechipier pe Alonso

  • halo, luni, 10.09.2007 11:15
    h3llo

    boys de unde stia horted asta ca urma sa vina stirea cu hamilton el are 16 puncte din 16? wtf ?

  • un binevoitor, luni, 10.09.2007 11:36
    Folosirea corecta a limbii romane

    Buna domnilor redactori. Am observat in ultimul timp ca folositi cam des aceasta exprimare in titlurile stirilor: "lamentat" ... nu sunt 100% sigur, insa din cate stiu eu, lamentat inseamna deplans de catre altcineva ... astfel titlul acestei stiri ar suna ceva de genul "Hamilton, deplans de altcineva pentru contactul cu Massa". Intentia mea nu este sa critic ci doar sa atrag atentia intr-un mod constructiv asupra felului in care se scriu stirile. Spor in continuare si KUTGW!

  • jano_rajmond, marţi, 11.09.2007 11:21
    Intr-adevar

    LAMENTÁ, lamentez, vb. I. Refl. A se plânge (în mod zgomotos şi adesea exagerat) de cineva sau de ceva; a se tângui, a se jeli. – Din fr. lamenter, lat. lamentari. A SE LAMENT//Á mă ~éz intranz. A-şi exprima nemulţumirea, suferinţa, durerea prin cuvinte; a se văicări; a se tângui. /

  • profu, duminică, 16.09.2007 03:02
    lectia de bun simt

    pe aceiasi linie cu cei de mai sus (lamenta)?! 1. nu l-am mai vazut in presa scrisa sau citita 2. nu cred ca e folosit corect , si mai si ABUZATI de el 3.nu sunteti nici jurnalisti , nici specialisti auto felicitari pentru site ...poze articole si cifre ...restul e cam subiectiv:)