Hakkinen: "Oricine poate castiga titlul"

Publicat joi, 16.10.2008 11:17 de Daniel Popescu

Dublul campion mondial Mika Hakkinen crede ca fiecare dintre cei trei candidati la titlu din acest sezon au sanse reale de a termina campionatul pe primul loc.

Cu numai doua curse inainte de finalul sezonului, Lewis Hamilton are un avans de 5 puncte in fata lui Felipe Massa.

Desi cei doi rivali au monopolizat atentia presei, Robert Kubica ar putea sa produca surpriza pe finalul sezonului, fiind la 12 puncte in spatele liderului.

Ultimul pilot care a adus titlul mondial in curtea celor de la McLaren, Mika Hakkinen, crede ca este dificil de anticipat modul in care se va incheia acest sezon.

"Hamilton este cu siguranta in frunte si daca isi pastreaza calmul ar trebui sa fie capabil sa castige titlul", a declarat finlandezul pentru publicatia Autosport.

"Dar Massa este acolo, bate la usa. Intotdeauna a fost acolo, iar Kubica este tot mai aproape de prima pozitie. Niciodata nu poti sa stii ce se va intampla, asa ca ramane de vazut".

"Formula 1 va fi afectata de criza financiara"

Hakkinen crede ca actuala criza financiara care s-a extins pe tot globul va avea in cele din urma efecte negative si asupra Formulei 1, insa fostul campion mondial considera ca rezolvarea acestor probleme nu reprezinta o misiune prea usoara pentru oficialii F1.

"Cred ca aceasta criza financiara are impact in toate domeniile", a adaugat el. "Evident, Formula 1 este o afacere foarte scumpa. Formula 1 reprezinta cam 2500 de oameni care calatoresc tot timpul. Ce incerc sa spun este ca da, cred ca F1 va fi influentata intr-un fel sau altul de criza financiara".

"Si daca ma intrebati ce putem face cred ca sunt foarte multe idei si optiuni. Nu este atat de simplu sa spunem "Bine, hai sa reducem costurile". Este foarte complicat si acest lucru are nevoie de multa gandire din partea unor oameni inteligenti care pot calcula ca asta nu va rani afacerea, nu va rani echipele si ca Formula 1 este inca regina sporturilor cu motor".

Calator prin America Latina

In ultimele saptamani, Hakkinen a vizitat mai multe tari din America de Sud in cadrul unei campanii de promovare pentru Johnnie Walker. In plus, exista sanse foarte mari ca finlandezul sa fie prezent pe circuitul de la Interlagos cu ocazia Marelui Premiu al Braziliei, care va incheia oficial sezonul 2008 al Formulei 1.