Renault dezvaluie secretul succesului

Publicat joi, 16.10.2008 11:43 de Daniel Popescu

Pat Symonds sustine ca Renault a reusit sa castige ultimele doua curse pentru ca francezii au reusit sa imbunatateasca fiabilitatea.

Fernando Alonso s-a impus in in Singapore si Japonia dupa ce a dominat cea mai mare parte a fiecarei curse.

Succesul francezilor nu a fost trecut cu vederea, o parte a presei de specialitate speculand ca Renault a reusit sa imbunatateasca peformantele motorului.

Zvonurile au fost insa negate de directorul departamentului de inginerie al Renault, Pat Symonds, care sustine ca este vorba numai despre imbunatatirea fiabilitatii.

"A fost o evolutie in ceea ce priveste fiabilitatea, nu am castigat cai putere", a precizat britanicul in cadrul unui interviu acordat publicatiei Marca. "Am avut unele probleme cu actualele specificatii si, la fel ca si celelalte echipe, am incercat sa le rezolvam. Dar nu este nimic nou in ceea e priveste beneficiile performantei".

In prezent, numarul maxim de rotatii permise pentru un motor se ridica la 19.000, insa Symonds a negat ca Renault s-a apropiat de aceasta valoare in urma imbunatatirilor de fiabilitate. "Nu, putem deja sa atingem limita maxima a rotatiilor pe minut", a adaugat el.

Referindu-se la problema motorului unic in Formula 1, Symonds a marturist ca ar agrea propunerea facuta de presedintele FIA, Max Mosley. "Trebuie sa analizam cu atentie situatia economica si sa intelegem ca producatorii trec prin momente foarte grele. Poate ca este necesar sa adoptam motorul standard", a incheiat oficialul Renault.