Glock crede ca Toyota va avea o perioada dificila

Publicat miercuri, 16.01.2008 13:37 de Daniel Popescu

Timo Glock a avertizat ca Toyota ar putea initial sa faca cativa pasi inapoi pana cand vor intelege pe deplin monopostul pentru 2008, care este foarte diferit de masina de anul trecut.

Dupa doua sezoane dezamgitoare, echipa a pornit pe o noua directie cu noua masina TF108 si, desi a fost multumit de aceasta, Glock a spus ca mai sunt multe de facut.

"Este clar ca nu ne putem gandi la noua masina ca la un "copil minune" sau ca vom fi cu 5 secunde mai rapizi", a declarat Glock reporterilor de la Jerez. "Este o masina complet diferita fata de cea veche, iar in primul rand trebuie sa descoperim cum este noua masina si sa o imbunatatim. Are un ampatament mai lung si este complet diferita din punct de vedere aerodinamica. In ansamblu, este mult mai consistenta. Partea pozitiva este ca masina este mai stabila si, implicit, mai usor de pilotaj".

Glock este insa increzator ca decizia Toyota de a o lua de la capat cu un nou design va fi recompensata in cele din urma. "Ar fi dezamagitor sa fie mai lenta decat masina de anul trecut, dar nu este cazul pana acum", spune el. "Intrebarea este cum isi dezvolta ceilalti masinile. Avem o masina complet noua, la fel si aerodinamica, trebuie sa intelegem asta. Ar putea fi un mic pas inapoi, dar in cele din urma vom fi recompensati cand vom intelege cum lucreaza noua masina".