Newey: "Niciun compromis cu noul RB4"

Publicat miercuri, 16.01.2008 14:40 de Daniel Popescu

Red Bull Racing sustin ca nu au facut niciun compromis in privinta designului noului monopost RB4, cu ajutorul caruia spera sa depaseasca problemele de fiabilitate care au marcat campania din 2007.

Echipa a prezentat in aceasta dimineata la Jerez noua masina, iar seful departamentului tehnic, Adrian Newey, sustine ca au fost capabili sa obtina o masina performanta.

"Nu cred ca problemele de fiabilitate au fost cauzate de atingerea performantelor", a declarat Newey. "Acestea au aparut ca urmare a unor greseli de design, de productie si de operatiuni. Nu am fost nevoiti sa facem niciun compromis in aceste privinte. Este doar o problema de intelegere a lucrurilor care nu au mers".

La randul sau, directorul tehnic al echipei, Geoff Willis, sustine ca designul noii masini este mult mai complex. "In realitate, masina este mai complexa in ceea ce priveste designul. Am facut o treaba buna", crede Willis. "Exista un numar mare de desene tehnice pentru aceasta masina care reflecta faptul ca am privit indeaproape toate problemele si ca am gasit o solutie de design potrivita. Credem ca am inteles care au fost problemele".