Franta exclude organizarea unui GP la Le Mans

Publicat miercuri, 09.01.2008 16:25 de Daniel Popescu

Marele Premiu al Frantei din luna iunie a acestui an va fi foarte probabil ultimul care se va desfasura pe circuitul de la Magny Cours.

Cu un ultim efort, organizatorii au ajuns la o intelegere cu Bernie Ecclestone pentru ca MP al Frantei sa se desfasoare la Magny Cours si in acest an. In plus, conform garantiilor contractuale, Franta va organiza o cursa de Formula 1 cel putin pana in anul 2011.

Insa, in contextul in care Magny Cours nu mai este o locatie potrivita, in primul rand din cauza infrastructurii mediocre, locul de desfasurare a curselor in urmatorii trei ani este incert. Una dintre solutiile propuse era organizarea MP pe circuitul de la Le Mans, insa presedintele Consiliului General din localitate a respins categoric aceasta idee, invocand motive financiare.

"Cand am fost la Magny Cours, organizatorii aveau pierderi de 10 milioane de euro. Acum, daca informatiile mele sunt corecte, suma se ridica la 18 milioane de euro. Nici nu se pune problema ca Formula 1 sa se desfasoare la Le Mans", a declarat el.