Formula 1 nu va fi transmisă în format HD până în 2012

Publicat luni, 14.06.2010 17:37 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone a anunţat că Formula 1 va fi transmisă în format HD cel mai devreme în sezonul 2012.

Potrivit unui amplu sondaj realizat recent de Formula One Teams' Association, cei mai mulţi fani ai Formulei 1 doresc să urmărească cursele în format HD (High Definition), pentru a beneficia de o calitate superioară a imaginii.

Cu toate acestea, Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale competiţiei, susţine că cel puţin până în 2012 nu se pune problema unor astfel de transmisii.

"Nu vrem să transmitem în HD decât dacă vor şi telespectatorii. I-am întrebat pe cei de la BBC câţi oameni pot recepţiona formatul HD, iar ei au spus că 20% din cei care urmăresc deja F1. Apoi, vreau să mă asigur că ceea ce producem este de cea mai bună calitate. Probabil că vom ajunge în 2012 până să pot garanta asta", a declarat britanicul.

Pe de altă parte, Ecclestone susţine că televiziunile trebuie să facă cele mai multe demersuri şi să afle dacă numărul de telespectatori ai curselor ar creşte în cazul în care acestea ar fi difuzate în format HD.

"Am întrebat televiziunile dacă vor obţine mai mulţi telespectatori pentru că este HD sau dacă mai puţini oameni se uită la F1 pentru că nu este în HD. Trebuie să verifice asta şi să vadă cine are drepturile de televizare. Nu cred că oamenii înţeleg că nu este vorba numai de televiziune, pentru ca şi ei trebuie să aibă un receptor. Este ca şi cum ai produce un semnal color când oamenii au doar televizoare alb-negru", a mai precizat el.

Pentru ca Formula 1 să fie transmisă în format HD trebuie îndeplinite două condiţii: în primul rând, televiziunile trebuie să transmită cursele în acest format, de obicei prin intermediul unui canal separat. În al doilea rând, telespectatorii trebuie să deţină televizoare compatibile cu formatul HD, aşa cum sunt cele mai multe televizoare LCD existente pe piaţă.

Via | Autosport

  • NeoGalaxy, luni, 14.06.2010 18:09
    Una din pasiunele mele, cursele de Formula 1!

    Un pas care ar schimba interactiunea curse-telespectator, nu in Romania, dar in alte tari unde televiziunea HD este o traditie deja. Plus ca formatul HD ar putea aduce si un sunet multichannel, poate si schimbarea camerelor gen PIP sau o banda cu timpii si pozitiile in timp real, mai detaliata decat varianta furnizata pana acum + multe multe alte idei care vor spori imersivitatea curselor. Evident, asa vad eu cursele viitorului transmise :)

  • Ivanoff, luni, 14.06.2010 21:08
    Vot negativ...

    Neo,oare ce cretin de om a putut sa-ti dea vot negativ la ce ai scris tu mai sus?...

  • NeoGalaxy, luni, 14.06.2010 23:48
    Una din pasiunele mele, cursele de Formula 1!

    Nu stiu, dar trebuie sa fie acelasi care te-a votat si pe tine negativ :)

  • maryo37, marţi, 15.06.2010 00:21
    @Neo

    Cred ca unul care are acasa alb-negru:))

  • alt ,,Pasionat,,, marţi, 15.06.2010 08:10
    @NeoGalaxy -obiectii la subiectul tau!

    dar ti-ai pus intrebarea din ce cauza ai fost votat negativ?...esti un papagal, nu repeta te rog cu pasiunile tale. Trebuie sa stii ca toti acei ce sint pe aici e si evident ca pasiunea lor e F1 , asa ca nu te crede ca esti doar tu singurul cu pasiuna asta si n-are rost sa ne repeti asta. De obicei voturi nu prea dau(nici negative nici po-ve) dar cazul asta al tau ma scoate din sarite...