Force India pune presiune pe piloti

Publicat joi, 17.01.2008 17:20 de Daniel Popescu

Force India i-a avertizat pe Giancarlo Fisichella si Adrian Sutil ca trebuie sa obtina performante in acest sezon daca vor sa ramana la echipa si in 2009.

Echipa, cunoscuta anterior ca Spyker, a semnat si cu Vitantonio Liuzzi ca pilot de teste si este deasteptat ca italianul sa puna presiune pe cei doi piloti titulari.

"Daca au nevoie de motivare, trebuie doar sa se uite cine este pilot de teste", a declarat directorul tehnic Mike Gascoyne pentru Reuters. "Trebuie sa obtina performante, altfel exista un tip care ii poate inlocui oricand. Liuzzi este rapid, este experimentat si vrea sa fie pilot titular. Mesajul este foarte clar pentru Fisichella si Sutil: daca vor sa piloteze in 2009, trebuie sa obtina rezultate. Daca nu, exista un alt tip care va pilota in 2009".

Liuzzi a concurat anul trecut pentru Scuderia Toro Rosso, insa a fost inlocuit de debutantul Sebastien Bourdais. Gascoyne a mai precizat ca Fisichella a fost optiunea logica pentru a deveni coechipierul lui Sutil. "Daca te uiti la linia de piloti, nu numai cu Fisichella ca pilot titular, ci si cu Liuzzi ca tester, este un pas mare inainte fata de anul trecut", a precizat Gascoyne.