Coulthard: "Pilotii se tem de interzicerea TC"

Publicat joi, 17.01.2008 18:43 de Daniel Popescu

Unii dintre pilotii de Formula 1 se tem sa vorbeasca in public despre ingrijoririle legate de siguranta, sustine pilotul echipei Red Bull, David Coulthard.

Scotianul a avertizat in repetate randuri despre pericolul de a pilota o masina de Formula 1 pe ploaie fara tractiune controlata. Totusi, Coulthard a negat ca este mai ingrijorat de aceasta problema decat alti colegi.

"Nu sunt cel mai mare critic, sunt doar pregatit sa-mi exprim public opinia", a declarat Coulthard. "Toti pilotii cu care am avut intalniri in cadrul GPDA (Grand Prix Drivers' Association) au exprimat aceleasi ingrijorari. Insa ei nu vor sa se implice in mod public, nu vor sa vorbeasca despre siguranta pentru ca pilotii de curse ar trebui sa fie bravi, sa-si testeze limitele si alte chestii de genul asta".

Pilotul in varsta de 36 de ani spune ca vrea mai degaraba sa evidentieze pericolul, nu sa-si exprime temerile. "Nu am nicio problema sa pilotez fara tractiune controlata, fara frana de motor si celelalte mijloace electronice", spune Coulthard, care este cel mai batran pilot de Formula 1 dupa ce a luat startul in 228 de curse de la debutul sau pentru Williams in 1994. "Am pilotat cand multi dintre acesti baieti impotriva carora concurez acum erau la gradinita, si pilotam fara aceste jucarii".

Formula 1 nu a mai inregistrat niciun accident tragic de la moartea lui Airton Senna in 1994, insa Coulthard a avertizat ca un alt accident grav se poate intampla oricand.

  • Travis, vineri, 18.01.2008 15:06
    :)

    Coulthard sa taca si sa nu mai vorbeasca prostii... sa vorbeasca in numele lui, nu al tuturor.. pentru ca sunt deja cativa piloti care au zis ca vorbeste pentru el nu pentru toti...

  • BeeJay, sâmbătă, 19.01.2008 13:51
    daca nu el ...

    Daca el nu este calificat sa-si dea cu parerea in privinta securitatii si F1 in general, nu stiu cine ar mai putea sa deschide gura.

  • MP, duminică, 20.01.2008 23:25
    TC

    Cu siguranta vor fi f multe greseli ceea ce va insemna spectacol sa speram ca nu si accidente grave

  • prudentul, luni, 21.01.2008 00:18
    el e cel mai calificat ??

    Ei, nu zău. Pe când era la Williams, a reuşit performanţa unică de a abandona în turul de încălzire, la cursa de la Monza. A făcut un tete-a-queue, nejenat de nimeni. În acelaşi an şi-a zdobit maşina pe când intra la boxe, în cursa de la Adelaide. Coulthard e veşnic abonat la locul 9-10. Cel mai experimentat pilot din F1 ar trebui să arate ceva mai mult, nu credeţi? Dacă omul era cu adevărat bun, se băteau Ferrari, BMW, McLaren Mercedes, Renault si Toyota pentru el. Nu-i deloc o întâmplare că de ani de zile concurează pentru echipe din "liga a doua". David, retrage-te şi lasă loc pentru piloţii tineri. Hamilton, Alonso, Kubica sau Vettel au demonstrat că talentul surclasează experienţa şi timpul petrecut (cam degeaba) pe circuite.

  • de MP, luni, 21.01.2008 18:29
    DC

    Orice pilot a facut si nazbatii d`astea la inceputil carierei .. astea s-au intamplat in al doilea( 1995) sau sezon de F1 dar sa nu uitam ca in 97 l-a surclasat pe Hakinen viitorul CM)