FIA: Echipele nu vor folosi sisteme de pornire"

Publicat marţi, 29.01.2008 10:18 de Daniel Popescu

Echipele de Formula 1 nu vor putea trece peste regulile impuse in privinta sistemelor de pornire automata, potrivit presedintelui FIA, Max Mosley.

Saptamana trecuta, pilotul echipei Toyota, Jarno Trulli, si-a exprimat temerea ca unele echipe au gasit o metoda prin care ar putea folosi sistemele de pornire automate (launch control), desi acestea au fost interzise incepand din acest sezon. Regulamentul in vigoare pentru 2008 stipuleaza ca:

"Nicio masina nu poate fi echipata cu un sistem sau un dispozitiv capabil sa previna deraparea rotilor sub forta acceleratiei impusa de pilot. Orice sistem sau dispozitiv care notifica pilotul cu privire la deraparea rotilor nu este permis".

Insa presedintele FIA, Max Mosley, sustine ca echipele nu pot incalca regulamentul si considera ca afirmatiile lui Trulli sunt "enervante". "Vor afla ca asta este foarte dificil", a declarat luni la Londra Mosley. "In primul rand trebuie sa treci peste sistemul ECU si in al doilea rand trebuie sa dezactivezi cumva sistemul nostru de spionaj din masina care ne spune tot ce se intampla.

Este destul de enervant ca oamenii spun asemenea lucruri", a mai precizat Mosley, referindu-se la declaratiile lui Trulli.