Kubica vrea sa-i bata pe toti in 2008

Publicat luni, 28.01.2008 17:04 de Daniel Popescu

Robert Kubica priveste cu incredere spre sezonul 2008 si spera ca monopostul BMW-Sauber F1.08 sa-i ofere o fiabilitate mai mare.

Polonezul nu-si ascunde intentia de a termina cel putin o cursa pe podium. "Anul 2007 este istorie", spune Kubica. "A fost un sezon bun pentru echipa si am inteles unde trebuie sa aducem imbunatatiri. Am inregistrat deja progrese in vacanta de iarna si sunt foarte optimist. Pana la inceputul sezonului sunt destul de sigur ca vom fi pregatiti. Am muncit din greu pentru a avea o masina mai usor de pilotat, iar aripa fata a masinii este mai mica si mai rafinata. Vor fi multe elemente noi pana la prima cursa, iar inginerii si tehnicienii muncesc continuu pentru a imbunatati masina"

, a declarat Kubica.

Pilotul BMW spune ca experienta nu este foarte importanta in Marele Circ si il da ca exemplu in acest sen pe Lewis Hamilton, care la debutul sau in F1 a devenit vicecampion mondial. "Ca intotdeauna, voi da tot ce pot pentru a ajuta echipa sa castige cat mai multe puncte. Sunt 21 de piloti pe care voi incerca sa-i bat. Nu conteaza cine face parte din noua generatie si cine este veteran, cu totii sunt foarte talentati. Lewis Hamilton a demonstrat anul trecut ca si fara experienta poti obtine rezultate impresionante in Formula 1".