FIA confirma noua valoare a superlicentei de pilot

Publicat marţi, 29.01.2008 10:40 de Daniel Popescu

Presedintele FIA, Max Mosley, a confirmat luni ca superlicenta de pilot de Formula 1 va costa mai mult incepand din acest sezon, asa cum v-am informat anterior .

"Cheltuim o avere pe masurile de siguranta si cele mai multe sunt in beneficiul pilotilor", a declarat Mosley. "Multi oameni au spus ca 'acesti piloti castiga multi bani si ca noi cheltuim o avere pentru a ne asigura ca ei sunt in siguranta. Prin urmare sa marim costurile'."

FIA a confirmat si noile valori ale superlicentei de pilot de Formula 1. Costul acesteia va creste de la 1.725 de euro pe an plus cate 456 de euro pentru fiecare punct castigat la 10.000 de euro pe an plus 2000 de euro pentru fiecare punct castigat.

Astfel, Lewis Hamilton va fi nevoit sa plateasca 228.000 de euro pentru licenta sa de pilot de F1 in 2008, singurul carre va plati mai mult decat pilotul britanic fiind campionul mondial Kimi Raikkonen.

  • eddy, marţi, 29.01.2008 11:26
    :)

    Dar taxa auto pentru fiecare kilometru parcurs de un monopost cand o veti incasa, Mosley? Pe ce masuri de siguranta cheltuieste FIA? Pt ca fiecare tara isi imbunatateste circuitul pe cheltuielile proprii nu pe banii vostri.Iar in ceea ce priveste taxarea pilotilor pt punctele obtinute e o mare prostie. Pai ce facea bietul Hamilton daca nu ii marea Ron Dennis salariul? Sau ce ar face un pilot care plateste sa conduca un monopost, in cazul in care obtine un punct. Si nu inteleg un lucru daca tot se plateste taxa asta. Ea se plateste inaintea unui sezon pe punctele obtinute in sezonul trecut? Pt ca articolul asta spune. Si daca un pilot dupa ce castiga titlul se retrage atunci nu mai plateste nimic? Interesant!

  • paul, marţi, 29.01.2008 14:16
    Pt. eddy.

    Eddz, taxa ti-o plateste echipa nu o plateste pilotul din buzunarul lui.

  • kimi, marţi, 29.01.2008 20:45
    tampenie

    dupa parerea mea era mai bine sa coste 2000 $$ la fiecare clasare pe podium...nashpa