FIA a restructurat departamentul stewarzilor

Publicat marţi, 29.01.2008 11:08 de Daniel Popescu

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a restructurat departamenul comisarilor de cursa de la Marile Premii dupa retragerea steward-ului permanent Tony Scott-Andrews.

Acum, trei comisari de cursa vor fi supervizati de administratorul Alan Donnelly la fiecare cursa. Presedintele FIA, Max Mosley, crede ca noua organizare ar trebui sa aduca anumite beneficii, prin evitarea unui situatii controversate din sezonul trecut.

"Alain Donnelly trebuie sa creeze o interfata intre stewarzi si controlul asupra curselor pentru a putea lua decizii rapid", a declarat Mosley. "Este independent si este un expert in guvernarea sportului. Cred ca va face o treaba buna".

Numeroasele investigatii ale comisarilor de cursa de anul trecut l-au determinat pe Lewis Hamilton sa declare la Marele Premiu al Chinei de la Shanghai ca nu vrea sa faca parte din Formula 1 daca astfel de lucruri se vor intampla in continuare.

Intrebat daca restructurarea departamentului comisarilor de cursa are legatura cu aceste incidente, Mosley a replicat: "Nu cred ca trebuie sa facem politica. Cred ca stewarzii aplica regulile. Oamenii nostri au comis greseli in Brazilia, dar nu este vorba de decizii politice. Sfatul meu pentru Lewis este sa-si puna banii in banca si sa nu-si faca griji. Daca continua sa piloteze rapid va fi in regula".