Ferrari: "Suntem in urma cu sistemul KERS"

Publicat marţi, 14.10.2008 13:06 de Daniel Popescu

Directorul tehnic al Scuderiei Ferrari, Aldo Costa, a dezvaluit ca echipa italiana sunt inca in urma cu dezvoltarea sistemului KERS.

Kinetic Energy Recovery System (KERS) este o tehnologie de recuperare a energiei ce va fi introdusa in Formula 1 in sezonul 2009.

Mai multe echipe au intampinat deja probleme in dezvoltarea acestei tehnologii, iar una dintre ele este Scuderia Ferrari.

Directorul tehnic Aldo Costa regrata faptul ca echipa nu a fost inca capabila sa testeze sistemul pe circuit si admite ca timpul ramas la dispozitie este foarte scurt.

"KERS este cea mai mare provocare pentru ca este o tehnologie care nu a mai fost incercata inainte, dar am muncit foarte mult si la aerodinamica", a declarat Costa pentru Gazzetta dello Sport.

"Au fost cateva probleme de fiabilitate. Nu pot sa neg ca suntem putin in intarziere. Sa spunem ca as fi vrut sa fi testat dehja sistemul. Avem multe de facut, dar timpul este scurt. Chiar daca avem doua saptamani in plus fata de anul trecut, trebuie sa respectam calendarul de teste. Este un test la mijlocul lui ianuarie si nu il putem rata".

"Luptand la titlu am depus multe resurse pentru F2008, iar acum suntem in ipostaza de a recupera rapid. Multe componente sunt deja in productie, pe cand KERS este inca pe bancul de probe".

  • michelle_b, marţi, 14.10.2008 13:11
    fericire regasita ...

    este ! (vorba lui george). un frumos minus, cu rosu ferrari :P ! sa nu uitam cum arata :D

  • hellena, marţi, 14.10.2008 13:16
    si astfel marcam primele puncte ale echipei Ferrari...

    Astfel Ferrari reuseste sa puncteze dupa cursa de la Fuji... si reuseste sa o faca primind puncte cu - ! Poate nu au avut nicio contributie in cursa, ca sa primeasca cel putin ca echipa McLaren +3 (cu pilotii terinand in afara punctelor sau pe marginea pistei...). Asta este !

  • ally_great, marţi, 14.10.2008 13:17
    @michelle_b

    Pt minusul asta am facut ieri "manevre" si am luat "bonus-ul" cu McLaren ...& by the way...sa nu uitam cum arata ;)

  • michelle_b, marţi, 14.10.2008 13:33
    @hellena

    daca nu te "orientezi sistemului" ti se pare ciudat! eu, insa, am "descoperit" "orientarea" buna, cursa trecuta, cand Massa a primit el, personal -5 pcte pentru greseala echipei, iar Piquet, pentru ca s-a lipit (singurel, fara ajutorul echipei) de zid ca timbrul de scrisoare, a primit +3. tot asa si acum, Ferrari au -, iar McLaren +. daca reusesti sa gasesti "echilibrul" intre acestea, poti sa te "prepari" cu o echipa beton ! asa ca, orienteaza-te si enjoy !

  • michelle_b, marţi, 14.10.2008 13:47
    @ally_great

    Ieri, chiar daca aveai 3 perechi de ski-uri noi-noute, tot nu puteai face slalom intre minusuri (ah, ba da, cum ti-am mai spus deja, daca aveai in echipa pe Florence Nightingale, Bunul Samaritean, Maica Tereza si Keanu Reeves) ! Au fost la "foc automat" si "fara numar". Unele chiar cu repetitie :P. Deci, nu te necaji ...dupa polaie intotdeauna rasare soarele! :D

  • michelle_b, marţi, 14.10.2008 13:53
    @ally_great

    "ploaie" .... Mircea, pls pls pls un programel de editare pentru anul viitor :D

  • fanicas, marţi, 14.10.2008 18:59
    @michelle_b

    Ori cu schiuri ori fara, modul de a selecta stirile si a le puncta nu au nici o noima (sa nu spun logica...), dar daca ai lucrat vreodata la un asemenea site, stii cum merg lucrurile...