Piquet Jr. nu si-a asigurat inca viitorul la Renault

Publicat marţi, 14.10.2008 12:50 de Daniel Popescu

Flavio Briatore susitne ca Nelson Piquet Jr nu are inca locul asigurat la Renault in sezonul 2009, in ciuda performantei realizate de brazilian in Marele Premiu al Japoniei.

Piquet Jr a terminat cursa de la Fuji pe locul 4, aducand puncte pretioase pentru echipa sa in clasamentul constructorilor, insa acest lucru nu i-a convins inca pe sefii Renault ca merita sa ramana la team-ul francez si in sezonul viitor.

"Nu, nu. Am spus ca vom face totul la sfarsitul anului. O singura cursa nu-ti schimba ideile. Este normal sa obtina astfel de rezultate. La sfarsitul sezonului vom vedea ce trebuie sa facem"

, a declarat seful Renault, Flavio Briatore.

In cazul in care Renault va decide sa se desparta de pilotul brazilian, cele mai mari sanse de a-l inlocui le are actualul pilot de teste al echipei, Lucas di Grassi.

Briatore considera performantele recente obtinute de Renault sunt rezultatul eforturilor depuse de intreaga echipa in ultima perioada. "Nu este uluitor. Am muncit mult, am schimbat multe lucruri, stiam ca trebuie sa o aducem din nou in top pe Renault si puteam face asta numai muncind. Cred ca ne-am descurcat bine. Este minunat pentru Alonso, pentru Renault, pentru Piquet, pentru toata lumea".

"Este o victorie importanta pentru echipa si o mare performanta pentru echipa. Fernando a castigat, iar Piquet s-a descurcat si el bine pe locul 4. A avut o cursa grozava si a fost important pentru el sa termine si sa castige cateva puncte. Fernando a fost fabulos, dar a avut si o masina care i-a permis sa faca asta", a mai precizat Briatore.

  • WestMclaren, marţi, 14.10.2008 13:04
    di Grassi

    Asteptam un punct doua si pt el dar fiind prima stire pe ziua de azi sa zicem ca e bine

  • daniel.popescu, marţi, 14.10.2008 13:10
    @WestMclaren

    Di Grassi a fost punctat in momentul in care am anuntat pentru prima oara despre posibilitatea de a-l inlocui pe Piquet. http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/15177/di-grassi-favorit-sa-l-inlocuiasca-pe-piquet-jr.html. Acum nu a mai fost punctat pentru ca nu a mai aparut nicio informatie noua despre acest subiect.