Ferrari anticipeaza o cursa dificila

Publicat marţi, 22.04.2008 15:51 de Daniel Popescu

Stefano Domenicali se asteapta la o lupta apriga pentru victorie cu principalii rivali in cursa din Spania din acest weekend.

Presa internationala speculeaza ca noile update-uri aerodinamice testate la Barcelona saptamana trecuta ii fac pe cei de la Ferrari sa fie favoriti in cursa de la sfarsitul acestei saptamani. Cu toate acestea, seful Scuderiei Ferrari, Stefano Domenicali, se asteapta ca McLaren si BMW-Sauber sa dea o replica pe masura pe circuit.

"Venim in Spania cu toate motivele de a fi optimisti. Testele de aici au mers bine si speram sa ne mentinem trendul ascendent. Totusi, rivalii nostri nu au stat cu mainile in san, asa ca ne putem astepta la o lupta stransa care ne va stoarce potentialul la maxim pe tot parcursul weekendului", a declarat Domenicali.

Ferrari au minimalizat din nou importanta "gauri" in nasul monopostului F2008, seful departamentului de designeri, Nikolas Tombazis, sustinand ca aceasta inovatie este doar o mica parte din pachetul dezvoltat de echipa pentru cursa din acest weekend.

"Influenta gaurii in nas asupra performantei motorului a fost supraapreciata", a declarat Tombazis. "Nu poti masura efectul unei singure componente izolate, iar nasul este doar o parte a pachetului. Efectul lui nu este foarte mare. In ansamblu, ne asteptam ca noul pachet aerodinamic sa aduca imbunatatiri ale performantei, dar ar fi gresit sa consideram ca asta ne va purta spre victorie".