Raikkonen: "Vom fi competitivi in Spania"

Publicat marţi, 22.04.2008 16:51 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen este convins ca Ferrari vor fi puternici in cursa din Spania de la sfarsitul acestei saptamani.

Ferrari se indreapta spre circuitul din Catalunya dupa doua victorii consecutive in Malaezia si Bahrain. Totodata, echipa a testat cateva update-uri aerodinamice in testele de pe acelasi circuit de saptamana trecuta, printre care si nasul revolutionar despre care intreaga presa a speculat atat de mult. Prin prisma acestor lucruri, Raikkonen anticipeaza ca Ferrari vor fi competitivi in Spania, insa recunoaste ca rivalii vor avea un cuvant greu de spus in rezultatul final.

"Totul merge bine la echipa. Ma astept ca Ferrari sa fie foarte competitivi la Barcelona", a scris Raikkonen pe site-ul sau personal. "Dar va fi o lupta stransa intre echipele de top. Toate echipele au update-uri pentru cursele din Europa, iar asta face lucrurile mai interesante. Am castigat ultimele doua curse, iar asta ii determina pe adversarii nostri sa atace si mai mult".

Campionul mondial crede ca timpii realizati saptamana trecuta in testele de la Barcelona nu sunt foarte relevanti, intrucat pilotii au folosit atat pneuri slick, cat si pneuri cu santuri. "Testtul de saptamana trecuta nu ne-a dat o imagine prea clara despre lupta dintre echipele de top. Am facut un pas mic inainte. Dar este greu sa judecam lucrurile dupa teste".

Raikkonen abordeaza Marele Premiu al Spaniei din postura de lider al campionatului si spera sa isi mentina pozitia. "Evident, prefer sa fiu lider decat urmaritorul care am fost la aproape fiecare sezon. Daca ii voi tine pe ceilalti in spatele meu in cursa, inseamna ca ii voi tine in sopate si in campionat. Abordarea mea este sa fortez la maxim, asa cum face si echipa. Lucrurile se schimba foarte repede in Formula 1, asa ca este important sa obtinem maximum de puncte pentru fiecare Grand Prix. Mai este mult pana la final", a incheiat Raikkonen.

  • MrKimi, marţi, 22.04.2008 17:01
    raikkonen

    kimi va castiga lejer campionatul 2008....GO KIMI GO !!