F1 Champ: Nu uita să refaci echipa pentru Silverstone!

Publicat vineri, 01.07.2011 10:55 de Daniel Popescu

Toţi concurenţii F1 Champ care au făcut deja selecţiile în a cincea grupa de piloţi pentru etapa de la Silverstone trebuie să-şi refacă echipele după introducerea lui Daniel Ricciardo.

Marele Premiu al Marii Britanii de la sfârşitul săptămânii viitoare marchează prima înlocuire în linia de piloţi a unei echipe valabilă pentru întreg weekendul: Daniel Ricciardo îl va înlocui pe Narain Karthikeyan la Hispania Racing.

Conform regulamentului F1 Champ, în urma acestei decizii, Karthikeyan a fost eliminat din concursul F1 Champ, iar Ricciardo a fost inclus în a cincea grupă valorică de piloţi.

Conform sistemului F1 Champ, orice schimbare în grupele valorice are drept efect anularea tuturor selecţiilor făcute anterior în grupa valorică afectată de schimbări, pentru a evita situaţiile în care un item punctează în două grupe valorice.

Din acest motiv, toţi concurenţii F1 Champ care au făcut deja selecţii în a cincea grupă valorică de piloţi pentru etapa de la Silverstone trebuie să-şi refacă selecţiile pentru aceasta grupă. Selecţiile efectuate în celelate grupe de piloţi şi echipe rămân valabile.