Domenicali, increzator inaintea intrunii FIA - FOTA

Publicat marţi, 21.10.2008 16:16 de Daniel Popescu

Stefano Domenicali este increzator ca FIA va accepta propunerile echipelor din Formula 1 pentru reducerea costurilor in cadrul intalnirii de astazi de la Geneva.

Geneva gazduieste marti o intalnire foarte importanta pentru viitorul Formulei 1 intre FIA si FOTA.

Dupa ce FIA a anuntat vineri lansarea unei oferte pentru realizarea unui motor standard incepand din 2010, echipele s-au intalnit la Shnaghai pentru a analiza cel mai bun raspuns posibil.

Chiar daca echipele au refuzat sa anunte care au fost concluziile intalnirii din China, seful Scuderiei Ferrari, Stefano Domenicali, este increzator ca cele doua parti vor ajunge la un consens.

"Am cazut de acord asupra unui document care cred ca este foarte important pentru ca merge in directia specificata de FIA referitoare la costuri, cu pastrarea variabilelor corecte pentru Formula 1", a declarat Domenicali.

"Si, in plus, tinem cont atat de interesele echipelor mici si independente, care au nevoie de reducerea costurilor pe termen scurt, cat si de interesele constructorilor pentru cercetare si tehnologie".

Intrebat daca se teme ca Mosley nu va renunta la ideea unui motor standard in F1, Domenicali a precizat. "Nu cred, deoarece nu exista niciun interes din partea lui molsey sa abordeze echipele intr-o maniera dura, pentru ca, repet, ceea ce am discutat merge pe directia anuntata de FIA, si anume reducerea costurilor, noile tehnologii si luarea in considerare a echipelor mici".