Button vrea să devină manager de piloţi în timpul carierei

Publicat sâmbătă, 09.07.2011 14:31 de Daniel Popescu

Jenson Button intenţionează să devină manager de piloţi şi să-şi continue în paralel cariera în Formula 1.

Jenson Button a dezvăluit la Silverstone că simte nevoia să-i ajute pe tinerii piloţi să ajungă mai repede în Formula 1 pe baza experienţei pe care a acumulat-o în Marele Circ pe parcursul ultimilor 12 ani.

În acest sens, britanicul intenţionează să fondeze alături de managerul său Richard Goddard o companie care să gestioneze carierele tinerilor piloţi din Marea Britanie şi nu numai.

"Este un plan mai vechi care nu va fi implementat doar după (n.r - ce mă retrag) din Formula 1, ci şi în timpul Formulei 1. Ca pilot care am concurat pentru 12 ani am trecut prin bune şi rele. Evident, Formula 1 s-a schimbat mult de când am început eu şi am învăţat foarte mult. Cred că asta ar putea fi folositor pentru copiii britanici şi nu numai. Am multe de oferit şi ar putea fi foarte interesant. Este vorba despre o companie", a declarat pilotul echipei McLaren.

Button crede că experienţa prin care a trecut în Formula 1, marcată atât de vremuri dificile, cât şi de evenimente frumoase precum câştigarea unui titlu mondial, va fi de real folos tinerilor piloţi care aspiră la un loc pe grila de start.

"Este vorba despre cum se descurci corect, cum să lucrezi în maniera potrivită cu echipa, cu sponsorii şi cu inginerii şi cum te antrenezi, cum te hrăneşti şi despre aspectele mentale. Când aud informaţii de la cineva care nu are experienţă în Formula 1 - de exemplu, de la un manager, copiii întreabă 'Ce ştii tu?'. Dar dacă află de la cineva care a fost acolo este un unghi diferit şi ar putea funcţiona bine", a mai precizat el.

Via | Yahoo News

  • iulianimi, sâmbătă, 09.07.2011 14:48
    button

    ar trebui sa se apuce deja, pt ca nu o sa mai pupe el titluri mondiale , cel cu brawn a fost noroc chior...