Red Bull solicită anularea regulilor introduse la Silverstone

Publicat sâmbătă, 09.07.2011 15:00 de Daniel Popescu

Red Bull a acceptat să concureze la Silverstone 'in dezavantaj', însă solicită anularea regulilor introduse în Marea Britanie începând cu etapa următoare din Germania.

Întâlnirea dintre reprezentaţii FIA şi cei ai echipelor programată chiar înainte de calificări nu a adus clarificări majore în privinţa regulamentului tehnic, însă conflictul deschis dintre Red Bull şi McLaren a fost aplanat până la finalul acestui weekend.

Astfel, Red Bull Racing a acceptat să

utilizeze la numai 10% din capacitate tehnologia care permite eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate atunci când pilotul nu accelerează, la fel ca şi celelalte echipe din Formula 1, în loc de 50% aşa cum solicitase anterior constructorul Renault, furnizorul său de motoare.

Pe de altă parte, Red Bull Racing solicită găsirea unui compromis acceptabil pentru toate părţile până la Marele Premiu al Germaniei de peste două săptămâni, soluţia propusă de austrieci fiind eliminarea completă a noului set de reguli introdus la Silverstone.

"Încercăm să găsim o soluţie. Nu este în interesul nimănui să avem o lipsă de claritate, aşa cum se întâmplă acum. Charlie Whiting (n.r - directorul de curse al FIA) a făcut o ofertă. Red Bull a oferit de asemenea o concesie pentru a concura în acest weekend aşa cum suntem acum. Evident, toate echipele trebuie să fie de acord să mergem mai departe şi să lăsăm asta deoparte. În opinia noastră, noi concuram în acest moment în dezavantaj faţă de alţi constructori de motoare. Dar încercăm să găsim o soluţie care să reprezinte un pas înainte. Cel mai simplu ar fi să revenim exact unde eram acum două săptămâni", a declarat Christian Horner, şeful Red Bull Racing, pentru postul britanic de televiziune BBC.