Bridgestone anticipeaza probleme pentru pneuri

Publicat vineri, 24.10.2008 14:39 de Daniel Popescu

Oficialii Bridgestone avertizeaza ca pilotii se vor confrunta cu probleme de granulare a pneurilor in Marele Premiu al Braziliei de saptamana viitoare.

Cursa de la Interlagos de la finalul saptamanii viitoare va incheia sezonul 2008 si va decide numele noului campion mondial.

Pe langa adversarii directi, pilotii vor fi nevoiti sa ia in considerare si un alt factor - granularea pneurilor.

"Ne asteptam la o granulatie a pneurilor accentuata la inceputul weekendului"

, a precizat Hirohide Hamashina, directorul departamentului de dezvoltare din carul Bridgestone. "Exista doua motive pentru asta; Interlagos are deseori o suprafata murdara care favorizeaza granulatia. Interlagos este un circuit inselator pentru ca nu este chiar atat de dur pentru pneuri cum s-ar crede, chiar daca vremea poate juca un rol important, mai ales daca este cald".

Bridgestone a modificat alocarea pneurilor pentru Interlagos fata de cursa de anul trecut, optand pentru doua seturi mai dure decat de obicei. "Anul trecut alocarea pneurilor a fost prea moale si multe penuri au fost distruse, chiar si de piloti care de obicei sunt gentili in aceasta privinta", a adaugat Hamashina. "Ne asteptam ca pneurile soft si medium sa fie o alegere buna, iar in plus asta va reprezenta o provocare pentru echipe, mai ales pentru o suprafata a pistei care a evoluat fata de anul trecut, cand era proaspata".