Briatore exclude venirea lui Bourdais la Renault

Publicat miercuri, 22.10.2008 11:15 de Daniel Popescu

Flavio Briatore a exclus posibilitatea ca Sebastien Bourdais sa piloteze pentru Renault in 2009, sub pretextul ca este "prea batran".

Recent au aparut mai multe speculatii referitoare la posibililele destinatii ale lui Bourdais in Formula 1, in cazul in care Scuderia Toro Rosso se va dispensa de serviciile sale.

Una dintre optiuni a fost Renault, insa seful Flavio Briatore a negat vehement aceasta varianta in publicatia franceza L'Equipe, afirmand ca francezul este "prea batran" pentru team-ul sau.

Pe de alta parte, italianul a avut cuvinte de lauda la adresa lui Nelson Piquet Jr, al carui viitor in cadrul echipei este inca incert. "Fuji si Shanghai au fost circuite noi pentru el si le-a invatata rapid. Inainte, era destul de slab pe circuite noi", a declarat el pentru Auto Motor und Sport.

Publicatia germana relateaza ca Bourdais ia serios in calcul revenirea in cursele nord-americane, in cazul in care nu va reusi sa ramana la Toro Rosso si in sezonul viitor. "Cu siguranta sunt cateva optiuni, dar pentru moment obiectivul este sa ramana aici", a precizat francezul.

Sursa citata mentioneaza ca supervizorul Red Bull, Helmut Marko, este principalul obstacol pentru Bourdais, intrucat acesta doreste ca linia de piloti a Scuderiei Toro Rosso pentru 2009 sa fie formata din Sebastien Buemi si Vitantonio Liuzzi, in prezent pilot de teste la Force India.