Montezemolo confirma deciziile luate la Geneva

Publicat miercuri, 22.10.2008 12:05 de Daniel Popescu

Presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a confirmat informatiile publicate de revista Autosport referitoare la deciziile care s-au luat marti la Geneva in legatura cu viitorul F1.

Publicatia Autosport a dezvaluit cele patru mari decizii care s-au luat la Geneva referitoare la viitorul Formulei 1, dupa intalnirea dintre presedintele FIA, Max Mosley, si reprezentatii FOTA, Luca di Montezemolo si John Howett.

Ulterior, Montezemolo a confirmat pentru publicatia italiana Gazzetta dello Sport ca informatiile aparute in presa sunt reale.

"A fost o prima intalnire incheiata cu succes, care va fi urmata de inca una in Brazilia pentru a decide scaderea costurilor", a declarat Montezemolo pentru publicatia italiana. "Anul viitor viata motoarelor va fi de trei curse. Asta va duce la un total de 25 de motoare in valoare de 10 milioane de euro pentru echipele mici. Apoi, impreuna cu presedintele Mosley vom decide dupa cursa din Brazilia mai multe masuri pentru limitarea sasiurilor si motoarelor in viitor".

Montezemolo considera ca intalnirea de la Geneva a demonstrat, printre altele, faptul ca echipele de Formula 1 sunt mai unite ca oricand. "Intalnirea a fost prolifica din 3 motive: faptul ca eu si John Howett am reprezentat toate echipele demonstreaza unitatea grozava din F1, pentru ca am fost cu totii de acord in privinta utilizarii motoarelor in 2009. Si am hotarat sa ne intalnim din nou dupa Brazilia pentru a discuta despre sasiurile ce vor fi folosite incepand din 2010 si cum vom reduce si mai mult costurile".

Pana la intalnirea programata dupa Marele Premiu al Braziliei, propunerea FIA de a introduce motoare standard incepand din 2010 ramane in vigoare.