BMW: "Vom face totul pentru a castiga titlul"

Publicat marţi, 14.10.2008 13:48 de Daniel Popescu

Oficialii echipei BMW-Sauber au dezvaluit ca vor face tot posibilul pentru a-l ajuta pe Robert Kubica sa devina campion mondial in acest sezon.

Kubica s-a apropiat la 12 puncte de Lewis Hamilton in clasamentul general cu doua curse inainte de final, iar pilotul polonez a cerut echipei sale mai mult sprijin in lupa pentru titlul mondial.

Directorul tehnic al echipei, Willy Rampf, a dezvaluit ca BMW va face tot posibilul sa ii ofere un monopost competitiv in ultimele doua curse ale anului.

"Atat timp cat exista o sansa teoretica sa castigam titlul mondial nu vom dormi. Vom incerca si vom face tot ce este posibil in acest timp foarte scurt", a declarat Rampf.

Oficialul german spune insa ca nu vor exista update-uri majore pentru monopostul F1.08 in acest final de sezon. "Vom incerca sa ne concentram pe fiecare detaliu pentru pregatirea acestor curse. Nu vor exista update-uri majore, dar putem face mici schimbari si putem incerca sa folosim potentialul pneurilor intr-un mod perfect".

Rampf a admis ca BMW-Sauber nu se astepta sa fie la o distanta atat de mica fata de Ferrari si McLaren cu doar doua curse inainte de final. "Nu pot spune ca ma asteptam sa fim atat de aproape de echipele de top cu doua curse inainte de finalul sezonului. Este foarte frumos", a adaugat Rampf.

Desi BMW nu mai poate pierde locul 3 in clasamentul constructorilor, Rampf a admis ca Renault au fost foarte puternici in ultimele curse si considera ca echipa franceza a fost superioara in cursa din Japonia. "In Singapore, Renault a fost in forma dar au beneficiat de pe urma situatiei. La Fuji au fost foarte puternici pe tot parcursul weekendului si putin mai puternici decat noi. Vom incerca sa ne revansam in ultimele doua curse".

  • miraj, marţi, 14.10.2008 14:00
    Kubica???

    Kubica nu primeste puncte?

  • crismar59, marţi, 14.10.2008 14:46
    @ admin

    Si Kubica nu primeste nimic la stirea asta? Nu el poate concura pentru tiltu mondial ci doar echipa BMW??

  • daniel.popescu, marţi, 14.10.2008 14:51
    Kubica

    Rampf vorbeste exclusiv despre modul in care BMW-Sauber va aborda finalul de sezon. Despre asta este vorba, nu despre Kubica, care a fost punctat ieri pentru faptul ca doreste la randul sau sa lupte pentru titlu: http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/15491/kubica-vrea-sa-lupte-pentru-titlul-mondial.html

  • NeoGalaxy, marţi, 14.10.2008 15:18
    @BMW

    Anul trecut vicecampioni mondiali la constructori intr-o maniera discutabila, dar anul aceste au luptat foarte frumos si prima lor victorie a fost o realizare super meritorie. Nu stiu de ce dar imi pare rau de culoarea alba a monopostului. Culorile Sauber erau mai frumoase :) Oricum sunt curios de cum ar arata o lupta egala in 3. Fara prostiile de anul trecut, fara tampeniile de anul acesta si mai ales, in conditiile unui regulament nou. S-ar putea ca anul viitor sa existe conditiile pentru toate situatiile de mai sus. Oricum bravo lor :) 2 piloti super, o echipa tehnica super si sper si mult noroc pe viitor.