Alonso vrea ca Massa sau Kubica sa castige titlul

Publicat joi, 16.10.2008 13:04 de Daniel Popescu

Fernando Alonso si-a exprimat dorinta ca Felipe Massa sau Robert Kubica sa castige titlul mondial in acest sezon, desi Lewis Hamilton este liderul clasamentului.

Relatiile foarte reci din sezonul trecut dintre Alonso si Hamilton au lasat urme adanci in memoria dublului campion mondial.

In plina lupta pentru titlu, Alonso si-a declarat la Fuji sprijinul total pentru Massa, afirmand ca il va ajuta pe brazilian sa castige ultimele doua curse ale sezonului.

Pilotul echipei Renault si-a reiterat afirmatiile in cadrul conferintei de presa de la Shanghai.

"Am spus asta la Fuji pentru ca avem o masina competitiva care pare sa fie capabila sa lupte cu Ferrari si McLaren", a declarat Alonso. "Si in primul rand trebuie sa avem o masina competitiva in Shanghai si Brazilia pentru a lupta cu Ferrari si McLaren. Daca facem asta si Massa castiga cursa, iar eu termin pe locul 2 sau 3, voi fi fericit pentru Felipe pentru a lua cat mai multe puncte posibil si acesta este singurul mod de abordare".

Totusi, Alonso a precizat ca dintre cei trei candidati ar dori sa il vada pe Kubica campion, intrucat cei doi sunt foarte buni prieteni. "Cea mai buna relatie o am cu Kubica si mi-ar placea sa il vad castigand campionatul. Dar este foarte dificil sa recuperezi 12 puncte. Eu imi voi face treaba, dar cand vezi rezultatele preferi sa castige un anumit pilot sau o anumita echipa. Nu voi juca un rol esential in campionat indiferent ce pilot castiga, pentru ca acesta va face cea mai buna treaba posibila in ultimele doua curse".

Spaniolul considera ca Renault poate reprezenta o forta in ultimele doua curse ale sezonului, dupa rezultatele excelente obtinute in Singapore si Japonia. "Speram sa ne decurcam bine in China. Bineinteles, victoriile sunt intotdeauna... inca ma gandesc ca poate nu suntem atat de rapizi precum cei care lupta aici pentru victorie, dar putem face o treaba buna din nou si sper sa castig multe puncte pentru echipa. Masina este foarte usor de pilotat acum, in ultima luna si jumatate, asa ca nu vad de ce nu am avea o masina competitiva. Poate nu putem castiga, dar un podium va fi obiectivul nostru".

  • stefank13, joi, 16.10.2008 13:15
    punctare

    Este vreo diferenta: http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/15519/alonso-il-sustin-pe-massa.html ? Massa a primit puncte de 2 ori pentru aceeasi declaratie spusa in 2 ocazii diferite.

  • ctlnmihai, joi, 16.10.2008 13:19
    Alonso

    Tot Alonso a mai declarat k hamilton trebuia penalizat desi , tot el a marturisit unui reporter de la Sky sports-"Sincer să vă spun, nici măcar nu ştiam că fusese penalizat, cu atât mai puţin motivul sanctionării sale. Nu mi-a plăcut perioada McLaren şi nu am niciun motiv să-i am la suflet. Pe scurt, vreau ca Ferrari să câştige. - Alonso.Lasa McLaren in pace si vezi de echipa ta

  • WestMclaren, joi, 16.10.2008 13:37
    Alonso!!!!!!!!

    Nu am nimic cu el, ba chiar e un pilot foarte bun, dar parca m-am saturat de comentariile lui. De acord cu tine Mihai, sa-si vada de echipa lui.

  • ctlnmihai, joi, 16.10.2008 14:02
    @Alonso

    Sunt curios sa vad daca mai facea aceste declaratii daca nu castiga ultimele 2 curse..Cat Renault nu a castigat nicio cursa Alonso nu prea a comentat despre hamilton

  • NeoGalaxy, joi, 16.10.2008 14:11
    @ctlnmihai

    A mai comentat dar nu asa de direct. Oricum intotdeauna cand Lewis spunea ca se intelege bine cu toata lumea si chiar si cu Fernando... acesta din urma... sa spunem ca nu inghitea aceste afirmatii. Oricum baieti... nu credeti ca exageram? Parafrazand-ul pe WestMcLaren... voi cand o sa va vedeti de echipa voastra pentru ca de injurat pilotii echipei Ferrari nu mai conteniti. Repet... la asa atitudine.. la ce va asteptati?

  • ctlnmihai, joi, 16.10.2008 14:19
    @NeoGalaxy

    Intre a injura si a spune k Ferrari e avantajata e diferenta mare .nu generaliza te rog

  • marianescu, joi, 16.10.2008 14:45
    mmmda...

    pai Al(f)onso poa' sa vrea... Da' deja devine jenant cu declaratiile astea pe fata anti-Hamilton / McLaren. Parerea mea. @Neo: pai TOCMAI ca NE VEDEM DE ECHIPA NOASTRA, comentam (si nu injuram!) declaratiile lui Alonso, de vreme ce se refera la McLaren! LOGIC, nu crezi?!

  • Join, joi, 16.10.2008 14:49
    Stim cu totii dc zice asa ceva!!!

    Cu totii stim dc zice asa deoarece i-a arata Lewis ca e ma bun ca el anu trecut si ca fost un pilot secund fatalaul!!!

  • BoByTzA, joi, 16.10.2008 20:56
    !

    Eu zic ca ar fi meritat si Hamilton un -5 asa...

  • NeoGalaxy, vineri, 17.10.2008 00:06
    @marianescu

    Cred ca nu ai citit titlul corect, da-mi voie sa-ti arat ceva interesant aici: "Alonso vrea ca Massa sau Kubica sa castige titlul" ------> "Massa" si "Kubika". Cred ca nu observi ca se vorbeste de Ferrari si BMW aici, iar de McLaren nu aud nimic. Deci baieti vedeti-va de echipa voastra. Fernando nici macar nu spune ceva de Lewis & McLaren... poate nu ati citit atent textul?

  • marianescu, vineri, 17.10.2008 11:17
    Mai Neo...

    ...hai sa nu fim copii! E drept ca uneori trebuie sa mai si gandesti ca sa pricepi ceva mai mult dintr-o propozitie, dar ma indoiesc serios ca tu n-o faci si nu intelegi exact ce vrea sa spuna Alonso. Deci... hai sa nu mai facem pe superficialii doar ca sa parem mai presus.