Alonso, nemultumit de performanta pe un tur de pista

Publicat vineri, 23.05.2008 10:19 de Daniel Popescu

Fernando Alonso crede ca nu este inca suficient de rapid pe un tur de pista la Monaco, unde calificarile joaca in rol esential.

Dublul campion mondial a marturisit joi, la finalul celor doua sesiuni de antrenamente, ca este multumit de performantele monopostului sau pe distante lungi, insa a admis ca are nevoie de un timp mai bun pe un tur de pista pentru a putea spera la un loc bun in calificarile de sambata.

"In ansamblu, cel doua sesiuni au mers bine pentru noi. Pista a fost murdara dimineata, dar am facut progrese cu programul nostru, iar masina a reactionat bine la schimbarile pe care le-am facut"

, a declarat Alonso. "Se pare ca suntem in forma pe distante lungi, dar trebuie sa imbunatatim performanta pentru un singur tur pentru ca aici calificarile sunt vitale. In aceasta zona ne vom concentra toate eforturile".

Coechipierul sau, Nelson Piquet Jr, spune ca a folosit prima zi de antrenamente pentru a invata circuitul si admite ca nu s-a simtit foarte bine in monpostul R28. "Monaco este un circuit dificil, asa ca mi-am petrecut ziua invatand si familiarizandu-ma cu circuitul", explica brazilianul. "Sper ca pana sambata voi reusi sa fac progrese cu inginerii mei, pentru a profita la maxim de ultima sesiune de antrenamente libere. Apoi vreau sa abordez calificarile cu calm, mai ales ca acestea sunt mai importante aici decat in orice alta parte".