Ferrari au avut probleme cu pneurile

Publicat vineri, 23.05.2008 10:00 de Daniel Popescu

Cei doi piloti ai Scuderiei Ferrari, Kimi Raikkonen si Felipe Massa, s-au plans de problemele intampinate cu pneurile in antrenamentele libere de joi.

Kimi Raikkonen a realizat cel mai bun timp in prima sesiune de antrenamentre libere a zilei, insa finlandezul nu a reusit sa repete isprava si dupa-amiaza din cauza problemelor intampinate din cauza pneurilor.

"As spune ca a fost o zi normala de antrenamente libere", a declarat Raikkonen dupa antrenamente.

"Am mers foarte bine, mai ales dimineata cu pneurile uzate. Dar ne-am chinuit putin din cauza noilor pneuri in a doua sesiune si acum trebuie sa analizam datele cu atentie pentru a afla cum putem imbunatati".

"Avem mult timp la dispozitie pentru a face asta, asa ca nu sunt ingrijorat, cel putin pentru moment. A cursa pe ploaie? Ar face lucrurile complicate, dar ar fi la fel pentru toata lumea".

La randul sau, Massa nu a fost multumit de setul de pneuri soft, insa sustine ca Ferrari stau mult mai bine acum la Manaco decat in urma cu un an. "Rivalii nostri sunt foarte puternici aici, chiar daca cantitatea de benzina este un factor necunoscut", spune Massa. "Nu am fost capabil sa fac un timp bun cu pneurile soft, dar lucrurile au mers bine cu cele hard: trebuie sa analizam situatia cu calm si sa obtinem toate detalii. Daca comparam ziua aceasta cu cea similara de anul trecut, cred ca am facut un pas inainte. Am schimbat setarile masinii comparativ cu anul trecut si speram sa vedem beneficiile acestei alegeri".