
Motor / Transmisie
Gama de motorizări este una diversificată. Ai la dispoziție motorizări pe benzină, mild-hybrid, versiuni plug-in hybrid care pot acoperi până la 100 de kilometri în modul pur electric, dar și nemuritorul propulsor diesel de 2.0 litri TDI.
Unitatea cu patru cilindri este disponibilă în două versiuni de putere: 150 CP sau 193 CP. Noi am testat-o pe aceasta din urmă, alăturată unui sistem de tracțiune integrală 4Motion.
Așadar, propulsorul diesel dezvoltă 193 de cai putere între 3.500 și 4.200 de rotații pe minut și un cuplu maxim de 400 Nm între 1.750 rpm și 3.250 rpm. Altfel spus, trage de la turații joase, ca un diesel care se respectă, și trage decent.
Pentru că vorbim despre o mașină de familie, reprizele de accelerație sunt mai degrabă temperate. Deși ai la dispoziție o putere suficientă pentru depășiri, rulat pe autostradă și așa mai departe, Tayron 2.0 TDI 4Motion este o mașină care se cere a fi condusă blând, fin și cât se poate de constant.
Singura transmisie disponibilă este una DSG, cu șapte rapoarte. Cât timp nu o zorești, schimbările treptelor sunt precise și line, dar, există o ușoară întârziere atunci când apeși mai hotărât pedala de accelerație sau, în mers, la kickdown.
Cred că este un model de nișă, mai ales dac[ vrei neaparta 7 locuri, au trecut vremurile când toată lumea fugea după tdi. Nu zic că ar avea și tdi-ul rostul lui, dar nu îl iei ca să-l freci în oraș toată ziua. La 60.000 + euro aș opta oricând pentru un Lexus 350 NX h, care doar că este cu 10 cm mai scurt, în rest este peste Tayron cam din toate pozițiile.