Porsche Panamera Sport Turismo

4.0 Benzina Biturbo 550CP 4x4 Aut8 Turbo

Tehnologie

4.5

La 165.000 de euro te aștepți să nu-ți prea lipsească nimic atunci când vine vorba de tehnologie. Mai ales că suntem în 2017, an de grație în care conectivitatea este o chestiune de bază pe oricie mașină, indiferent de segment.

Evident, totul se desfășoară prin intermediul display-ului central de 12.3 inch care "găzduiește" ceea ce Porsche denumește oficial PCM, adică Porsche Communication Management. Avantajul său este faptul că înțelegi rapid și fără prea mult timp pierdut ce ai de făcut prin meniuri. "Baza" este un ecran în care funcțiile importante ale mașinii sunt așezate în pătrate, iar un simplu click pe fiecare te aruncă în zona de care ai nevoie. Dimensiunile generoase ale ecranului și formatul său inedit permit abordarea asta.

Ecranul touch recunoaște comenzile clasice cu care ne-am obișnuit pe telefoanele mobile. În meniul navigației, de exemplu, poți să rotești sau să mărești harta cu două degete, chestie care-ți ușurează munca la nevoie. Display-ul nu se mișcă cu viteza unui telefon mobil de ultimă generație, dar e decent. Iar dacă nu ai încredere în propriile degete, butonul rotativ de la baza ecranului te ajută să faci zoom in și zoom out mai ușor și mai rapid.

Apropo de navigație, aceasta a funcționat în testul care a avut loc pe șoselele din jurul orașului canadian Vancouver cu ajutorul unui card SIM introdus într-un modem ascuns în torpedou. Cu ajutorul conexiunii constante la internet, am avut la dispoziție navigație integrată nativ prin Google Maps, o soluție pe care o vei prefera oricărui alt sistem de navigație alternativ oferit de ceilați producători.

Un minus este, așa cum am spus și anterior, calitatea camerei posterioare, care putea fi îmbunătățită. De asemenea, Panamera nu oferă nici măcar opțional un sistem Head-Up Display. Inginerii mărcii susțin că nu e nevoie de așa ceva în condițiile în care instrumentarul de bord vine deja cu un pachet de personalizare foarte bogat. Țin să-i contrazic: oricine conduce o mașină cu un sistem Head-Up Display de calitate va avea impresia că face un pas înapoi când trece pe una fără un astfel de sistem în pachetul de opțiuni. 

Apropo de display-uri, faptul că Panamera Sport Turismo e o mașină de familie ne duce invariabil spre locurile din spate, acolo unde nemții oferă opțional un sistem Rear Seat Entertainment cu două ecrane de 10 inch montate pe tetierele scaunelor frontale. Deci copiii nu se vor plictisi la drum lung, pentru că desenele animate vor fi un aliat de nădejde al părinților.

Acestea fiind spuse, nu uităm să menționăm faptul că Panamera Sport Turismo beneficiază de faruri Matrix LED, de un sistem audio de top de 1465 W semnat de Burmester pe care l-am testat cu plăcere în testul nostru - calitatea sunetului e foarte ridicată. ca să înțelegeți cum stăm, echiparea de bază a lui Panamera și Panamera Sport Turismo oferă un sistem audio Bose. Care la alții e vârf absolut.

  • benzin power, vineri, 28.07.2017 11:05

    Ooo, daaaa ! Asta da motor ! Super motor, super masina ! Un vis.

  • Adrian C, vineri, 28.07.2017 11:54

    Cel mai frumos break de pe piata. Imi place interiorul maro....daca avea si coroana volanului din lemn inchis era si mai frumos. Pacat ca nu are si o versiune allroad...inalta gen V90 C.C