
Tehnologie
În centrul sistemelor pe care le oferă Land Rover pe Discovery se află display-ul de 8 inch (pe primele două niveluri de echipare) sau 10 inch (pe cele două superioare). Acesta vine cu o grafică echilibrată, plăcută, însă are două probleme. Una este faptul că e montat orizontal pe bord, iar asta nu e o poziție tocmai prietenoasă din punctul de vedere al ergonomiei, iar a doua este faptul că procesorul utilizat de computerul din spate dă semne de oboseală și poate întârzia aplicarea comenzilor.
Și mai e ceva, dar asta e o treabă care ține de preferințele personale: la fel ca în cazul lui Volvo XC90, comenzile luate sunt exclusiv pe touchscreen, iar soluțiile oferite de BMW, Audi și Mercedes se bazează pe un buton rotativ pe consolă care e ceva mai practic și interferează mai puțin cu atenția celui de la volan.
În rest, Discovery oferă, în format britanic, majoritatea sistemelor de ultimă oră prezente pe mașinile de pe piață. Frânare automată, cruise control adaptiv cu asistent de rulare autonomă în traficul aglomerat, parcare automată.
Există și un head-up display color de calitate superioară care te ajută să nu-ți muți ochii de la drum, iar Land Rover plusează cu câteva elemente cât se poate de utile celor cărora le place să-și petreacă timpul liber în aer liber: o brățară din silicon care ține loc de cheie și care e utilă dacă sunteți pasionat de alergare, de exemplu, sau o aplicație de smartphone care poate accesa funcțiile vitale ale mașinii, implicit rabatarea scaunelor.
Toate cele 7 scaune pot fi încălzite, iar primele două rânduri primesc în plus și aerisire. Opțional, bineînțeles.
1. Una dintre cele mai urate masini din segment. Nu stiu ce a fost in capul lor cand au conceptul stilistic modelul. 2. Sunt curios de fiabilitate, modelul anterior a fost un dezastru dapdv.