Mercedes lucrează la un sistem de ajustare al gărzii la sol

Publicat luni, 16.01.2012 17:03 de Daniel Popescu

Mercedes a început dezvoltarea unui mecanism de ajustare al gărzii la sol similar cu cel inovat de Lotus, potrivit presei italiene.

Mercedes AMG a devenit a treia echipă despre care se vechiculează că dezvoltă un sistem de ajustare pentru gardă la sol, care permite menţinerea echilibrului monopostului chiar şi în momentele de frânare.

Inovaţia a ieşit la iveală cu numai o săptămână în urmă, când presa a relatat că Lotus, echipa care a concurat până anul trecut sub numele Renault, va utiliza un astfel de sistem pentru sezonul 2012. Ulterior, au apărut informaţii potrivit cărora Ferrari a notificat deja FIA de dezvoltarea unui sistem similar, aşteptând un răspuns din partea oficialilor în privinţa legalităţii acestuia.

Publicaţia Gazzetta dello Sport anunţă în ediţia de luni ca Mercedes AMG lucrează la un sistem asemănător, iar echipa germană este aparent avantajată de faptul că a decis să nu participe la prima sesiune de teste de la Valencia din 7-10 februarie. Astfel, inginerii Mercedes au la dispoziţie două săptămâni suplimentare pentru a integra noua tehnologie pe monopostul din acest an, ceea ce teoretic le poate oferi un avantaj comparativ cu echipele rivale.

De asemenea, se speculează că Red Bull Racing a intenţionat să introducă un sistem similar încă din sezonul 2010, însă directorul tehnic Adrian Newey a renunţat în cele din urmă la această variantă.

Via | GMM