Ferrari şi Sauber au trecut noile teste de siguranţă ale FIA

Publicat luni, 16.01.2012 16:04 de Daniel Popescu

Noile monoposturi Ferrari şi Sauber pentru sezonul 2012 au trecut de testele de siguranţă impuse de FIA şi vor putea participa la prima sesiune de teste.

Ferrari este singura echipă despre care se cunoste că a ratat primul test de siguranţă cu noul monopost pentru sezonul 2012, însă Scuderia a îmbunătăţit structura de rezistenţă şi a reuşit să treacă testul la a doua încercare.

Potrivit mai multor surse din Spania şi Italia, adăugarea noilor straturi de fibră de carbon vor avea un impact

"aproape neglijabil" din punct de vedere al timpilor pe circuit.

Trecerea testelor semnifică faptul că Ferrari va putea participa cu noul monopost la prima sesiune de teste din această iarnă, care va avea loc în perioada 7-10 februarie pe circuitul de la Valencia. Începând din acest an, FIA a impus echipelor să treacă testele de siguranţă înainte de începerea testelor ca măsura de securitate, în condiţiile în care până în 2011 obligativitatea se referea doar la Marile Premii.

Presa anticipează că noul monopost Ferrari, care va fi dezvăluit în 3 februarie la Maranello, va avea un design revoluţionat şi o parte frontală bombată, într-o încercare de a reduce decalajul tehnologic care îi separa pe italieni de rivalii de la Red Bull.

De asemenea, presa internaţională relatează că testele de siguranţă au fost trecute şi de noul monopost al echipei Sauber, în timp ce Marussia va rata prezenta cu noul monopost la prima sesiune de teste, potrivit declaraţiilor consultantului Pat Symonds.

Via | GMM