Regulamentul DRS va suferi modificări minore în 2012

Publicat luni, 16.01.2012 15:37 de Daniel Popescu

Zonele de depăşire pentru sistemul Drag Reduction System (DRS) vor fi modificate în 2012 în funcţie de numărul de depăşiri care au avut loc pe circuitele respective în sezonul precedent.

Regulamentul sistemului Drag Reduction System (DRS) va rămâne neschimbat în sezonul 2012 ca mod de utilizare, însă FIA este pregătită să anunţe modificări în privinţa lungimii zonelor în care această tehnologie poate fi activată.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia britanică Autosport, forul mondial a decis să scurteze zonele DRS pe circuitele unde anul trecut au avut loc un număr prea mare de depăşiri şi să le lungească pe circuitele unde eficienta sistemului DRS a fost limitată în 2011.

Până în prezent, FIA nu a luat o decizie finală în acest sens, însă se anticipează că pe circuitul de la Melbourne, gazda Marelui Premiu al Australiei, vor exista două zone DRS. Anul trecut, la Melbourne a existat o singură zonă DRS amplasată pe linia de start-sosire, însă lungimea redusă a acesteia nu a avut un impact major asupra numărului de depăşiri.

Piloţii din Formula 1 s-au declarat mulţumiţi de creşterea spectacolului în Formula 1 ca urmare a tehnologiei DRS, care permite creşterea vitezei pe liniile drepte prin simplă apăsare a unui buton de pe volan. Totuşi, există numeroşi critici care susţin că spectacolul creat de sistemul DRS este unul artificial.

Via | Autosport