Familia se mărește: Volkswagen a prezentat noile Golf Variant și Golf Alltrack

Publicat miercuri, 09.09.2020 11:01 de Cornel Șocariciu

Volkswagen a publicat primele imagini și detalii referitoare la noile Golf Variant și Golf Alltrack. Break-ul de clasă compactă va avea un portbagaj de 611 litri, iar versiunea Alltrack va fi echipată standard cu protecții suplimentare și un sistem de tracțiune integrală.

Actuala generație Volkswagen Golf a fost prezentată oficial în luna octombrie a anului trecut, iar acum, constructorul german lansează versiunea break a modelului de clasă compactă. În plus, noul Golf Variant va fi disponibil și în versiunea Alltrack.

Spre deosebire de vechea generație, noul break de clasă compactă dezvoltat de constructorul din Wolfsburg este mai lung (4.633 de milimetri) și are un ampatament de 2.686 de milimetri (+66 mm). Aceste valori se traduc prin mai mult spațiu pentru pasagerii din spate.

Totodată, noua generație Golf Variant va avea un portbagaj cu un volum de 611 litri, cu 6 litri mai mult comparativ cu vechea variantă. Prin rabatarea scaunelor din spate, volumul portbagajului crește la 1.642 de litri (+22 de litri). Portbagajul nolui Golf Variant va fi disponibil opțional și cu un sistem electric de deschidere cu funcție handsfree.

Conform reprezentanților producătorului german, vor fi disponibile patru niveluri de echipare pentru noul break de clasă compactă: Golf, Life, Style și R-Line. Versiunea de bază va fi echipată, printre altele, cu următoarele: asistent pentru menținerea benzii de rulare, frânare automată de urgență cu funcție pentru monitorizarea pietonilor, diferențial electronic XDS, sistem Car2X, sistem de acces și pornire fără cheie, instrumentar digital de bord și sistem de infotainment cu ecran central de 8.25 inch.

Pentru moment, reprezentanții producătorului german nu au detaliat gama de motorizări pregătită pentru noul Golf Variant, însă break-ul ar urma să preia o parte dintre unitățile disponibile în acest moment pe hatchback-ul de clasă compactă. Din oferta Volkswagen nu vor lipsi unitățile diesel și nici motorizarea mild-hybrid eTSI de 1.5 litri.

Versiunea Golf Alltrack va fi echipată cu o serie de protecții suplimentare, va avea o gardă la sol mai generoasă comparativ cu cea a break-ului din care derivă și va fi disponibilă standard cu sistemul de tracțiune integrală 4Motion.

Pe piața din Germania, listele de pre-comenzi pentru noul Golf Variant vor fi deschise începând cu 10 septembrie.

  • MuresMures, miercuri, 09.09.2020 19:02

    in fiecare zi cate o stire de la vw dar nici un comentariu.... parca romanii erau mari vw lovers...ce sa intamplat?

  • DanG, miercuri, 09.09.2020 20:30

    In calitate de posesor de golf 7 variant, nu pot trece peste multe schimbări la golf 8. Începând cu farurile care sunt cum sunt, până la tăierile de costuri evidente: lipsă covoraș în torpedou, lipsă telescop capotă, rama urâtă și ieftină din jurul ceasurilor de bord, etc. Peste asta mai punem faptul că nu poți schimba climatizarea decât de pe display, neexistând butoane fizice, la fel cum nu poți opri sistemul start stop din buton fizic ci din 3 atingeri de ecran, denotă faptul că mașina nu a fost gândită ergonomic. Au furat esența Golfului. Poate la facelift va fi o mașină ok.

  • @DanG, joi, 10.09.2020 10:46

    Atat sunt obisnuiti sa fure ca acum au ajuns sa-si fure si propria caciula. Vezi si "golful electricelor", o saracie de masina care are valoarea unei perechi de "adibas" made in china.