Uber introduce măsuri de siguranță în România din 18 mai: șoferii și utilizatorii, obligați să poarte mască de protecție
Uber va obliga șoferii și utilizatorii din România să poarte o mască de protecție începând din 18 mai. Mașinile vor fi echipate cu panouri separatoare din plastic, iar pasagerii vor sta pe bancheta din spate.
Pe măsură ce autoritățile vor începe relaxarea restricțiilor de circulație în România, este de așteptat ca cererea pentru servicii de ride-sharing precum Uber să crească rapid, mai ales că numeroase persoane vor încerca să evite folosirea mijloacelor de transport în comun.
În acest sens, serviciul de ride-sharing Uber a anunțat implementarea unor măsuri suplimentare de protecție începând de luni, 18 mai.
Principala măsură este că șoferii și utilizatorii vor fi obligați să poarte o mască de protecție sau cel puțin să-și acopere fața înainte de cursă. De altfel, șoferii vor fi obligați să-și facă un selfie înainte de plecarea pe traseu pentru a confirma că poartă mască de protecție prin intermediul unei funcții de verificare din cadrul aplicației.
Șoferii care sunt detectați fără mască nu vor avea posibilitatea de a prelua comenzi din partea clienților. De asemenea, utilizatorii vor putea anula gratuit o cursă în cazul în care observă că șoferul nu poartă masca de protecție.
În plus, Uber va echipa gratuit toate mașinile cu panouri separatoare din plastic, după ce anterior a achiziționat produse dezinfectante.
Între timp, utilizatorii vor primi înainte de cursă o serie de recomandări, inclusiv să ocupe un loc pe bancheta din spate și să deschidă geamul pentru a facilita ventilația. Noile măsuri de protecție vor fi valabile până la sfârșitul lunii iunie, însă ar putea fi prelungite în funcție de modul în care va evolua pandemia de coronavirus SARS-CoV-2.
"De luni de zile îi încurajăm pe oameni să rămână acasă pentru siguranța lor și a șoferilor care continuă să ofere curse indispensabile. Acum, pe măsură ce orașele se redeschid, iar oamenii se pun din nou în mișcare, luăm noi măsuri pentru a-i ajuta să rămână în siguranță și să aibă grijă de sănătatea lor de fiecare dată când utilizează Uber", explică Dara Khosrowshahi, CEO Uber.
Via Uber
Nu le mai faceti atata reclama...toata lumea este obligata sa poate masca..nu doar concurenta neloiala care face acelasi lucru dar prin legi si obligatii mult mai usoare si permisive