Toyota RAV4 se întoarce în versiune electrică la Los Angeles

Publicat marţi, 14.09.2010 13:28 de Sebastian Toma

Primul proiect al parteneriatului Toyota-Tesla va fi prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles. Acesta va fi un RAV4 electric, care va fi vândut în 2012.

În urmă cu trei luni, Toyota şi Tesla au anunţat o colaborare pentru dezvoltarea vehiculelor electrice. Primul fruct al acestei colaborări este versiunea electrică a lui RAV4, care va fi prezentată la Salonul Auto de la Los Angeles. Modelul va fi disponibil pentru vânzare în 2012, iar cei de la Toyota au anunţat că vor introduce şi versiunea PHEV a lui Prius pe piaţa din SUA în cel de-al doilea sfert al anului respectiv. Versiunea Plug-in Hybrid Electric Vehicle a lui Prius se luptă cu Chevrolet Volt şi Nissan Leaf.

În urmă cu 10 ani, Toyota a pus în vânzare o serie limitată RAV4 în versiune electrică pe anumite pieţe. Acel model a fost produs între 1997 şi 2003, iar disponibilitatea a fost limitată deoarece era oferit în leasing pentru flote. Modelul avea o autonomie de 190 de kilometri, beneficia de o garanţie de 97.000 de kilometri pentru baterii şi era echipat cu acumulatori NiMH care aveau o capacitate de 27 kWh.

Noul RAV4 electric este realizat alături de Tesla Motors. Cel mai probabil, vorbim de un model cu acumulatori Litiu-Ion şi cu o autonomie cel puţin la fel de bună ca a primei generaţii de RAV4 electric. Versiunea PHEV a lui Prius are o ţintă de vânzări de 20.000 de unităţie pe an în America de Nord.

Via | Turbo.fr