Sibiul introduce, în premieră, transportul public cu vehicule electrice în centrul istoric
Transportul public în centrul istoric al Sibiului va fi făcut, în premieră, începând de luni, cu minibuze electrice, a anunțat primăria orașului.
Autoritățile locale încep să devină tot mai conștiente de necesitatea introducerii vehiculelor electrice în flotele de transport public, în beneficiul cetățenilor și al mediului.
Pe această listă s-a înscris și primăria din Sibiu, care a transmis că, începând de luni, va înființa o linie de transport public electric în centrul istoric.
“Am conceput această linie de transport public electric pentru a încuraja deplasarea cu mijloace de transport ecologice, în centrul istoric. Oferim o alternativă nepoluantă, convenabilă ca preţ şi la îndemână. Sper ca sibienii şi turiştii să decidă să îşi lase maşina în una dintre parcările zonale din centru - Piaţa Teatrului, Cazarma 90 sau Gară - şi să folosească acest mijloc de deplasare. În plus, nu vor mai avea nici grija găsirii unui loc de parcare," a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.
Şase dintre staţii sunt dotate cu afişaje electronice care vor arăta în timp real ora de sosire a autobuzelor în staţie. Practic, pe afişaj se poate citi care sunt următoarele 3 autobuze care sosesc în staţie şi în câte minute. În şase dintre staţii, cele nou create pentru Linia Verde, au fost montate automate pentru cumpărarea biletelor.
O dată la fiecare 8 minute va sosi în staţie un minibuz al Liniei Verzi, la orele de vârf, adică dimineaţa şi la prânz. În restul zilei, nu se va aştepta în staţie mai mult de 10-14 minute. Prima cursă va pleca în fiecare zi de la Gară la ora 7.00. Ultima cursă va pleca din aceeaşi staţie la ora 22.36 de luni până vineri şi la ora 23.32 sâmbăta şi duminica.
Costul unei călătorii este de doar 2 lei, ca orice călătorie pe un alt traseu. Călătorii pot cumpăra un bilet de la automatele din staţiile Liniei Verzi. Momentan, se pot cumpăra bilete de la aceste automate doar cu bancnote, dar în scurt timp vor fi puse la dispoziţie şi funcţiile de achiziţie cu cardul bancar şi achiziţia de abonamente Tursib, acestea urmând să se implementeze odată cu proiectul de modernizare a sistemului de transport public, aflat în derulare.
Via Agerpres
La Baia Mare se fabrica autobuze electrice. In imagine vad autobuze marca Karsan construite in Turcia la Bursa. Turcia nu e nici macar in EU... Cu siguranta deci ca nu au fost folosite fonduri Europene.