Șeful BMW: "Nu vom renunța la segmentul accesibil în tranziția către mașini electrice"

Publicat joi, 10.11.2022 13:25 de Tiberiu Safta

Oliver Zipse, șeful Grupului BMW, a declarat public că marca bavareză nu va renunța la segmentul accesibil în procesul de tranziție către o gamă complet electrică. Planul constructorului german diferă semnificativ față de rivalii de la Mercedes-Benz, care se vor concentra aproape exclusiv pe modele premium și de lux în viitorul apropiat.

În cadrul unei conferințe organizate la Berlin, Oliver Zipse, șeful Grupului BMW, a precizat că marca bavareză nu va abandona segmentul de piață accesibil în procesul de tranziție către o gamă de modele pur electrice. Anunțul vine la câteva săptămâni după ce același Zipse a declarat public că interzicerea motoarelor termice este foarte periculoasă, pe motiv că mașinile ar urma să nu mai fie accesibile publicului larg.

„Nu vom părăsi segmentul de piață accesibil”, a declarat Zipse în cadrul conferinței organizate de furnizorul Robert Bosch. „Chiar dacă te consideri o marcă premium, este o greșeală să părăsești acest segment de piață. Acesta va fi nucleul afacerii tale în viitor”, a mai adăugat șeful grupului bavarez.

Declarațiile lui Zipse fac referire la strategia de electrificare a rivalilor de la Mercedes-Benz. Încă de la începutul acestui an, constructorul de la Stuttgart a anunțat că va renunța la modelele sale accesibile în favoarea celor de lux. În luna iulie, Mercedes-Benz a precizat că va aloca 75% din investițiile sale către viitoarele modele electrice de lux.

Unele modele mai accesibile, precum Mercedes-Benz Clasa A, Clasa B și Clasa CLA, nu vor mai primi generații noi. Scopul strategiei celor de la Mercedes-Benz este de a genera un profit mai mare rezultat din vânzarea modelelor mai scumpe.

via Automotive News Europe

  • eu, vineri, 11.11.2022 10:19

    adevarul ca pana acum au fost foarte prezenti in segmentul accesibil

  • dan_grc, vineri, 11.11.2022 14:36

    @eu Seria 1, sau X1, sunt accesibile pe lângă mare parte a modelelor.

  • Mircea Badea, sâmbătă, 12.11.2022 02:37

    sa va fie grila grea..numai tepe dati la motoare..sunt curios la electrice cum veti reusi sa le stricati..

  • Mike, sâmbătă, 12.11.2022 10:08

    dă le dreaq de râuri care seacă cu totul în Franța, Germania, China, lipsa cvasitotală a ploilor,.... BMW vrea profit pe termice.... ce le pasă lor că totul se duce în dezastru şi deja e cam târziu să facem ceva.... să aibă CEO banu gros cu acţionarii.... nepoţii??? dă-i încolo, mor ei de foame, văd ei Mda