Noul McLaren W1 primește un ceas dedicat de la Richard Mille: vor exista 500 de exemplare

Publicat miercuri, 09.10.2024 10:23 de Silvian Irimia

Richard Mille a lansat noul ceas de mână RM 65-01 McLaren Automatic Split-Seconds Chronograph W1. Acesta a fost gândit pentru a marca lansarea noului hypercar, McLaren W1 și va fi fabricat în doar 500 de unități.

La scurt timp după dezvăluirea lui McLaren W1 (urmașul lui P1), Richard Mille a introdus un ceas inspirat de W1. Acest cronograf marchează a patra colaborare între McLaren și Richard Mille, de la începutul parteneriatului lor în 2016.

Ceasul, cunoscut oficial sub numele de RM 65-01 McLaren Automatic Split-Seconds Chronograph W1, folosește cel mai performant mecanism cronograf automat al lui Richard Mille. Acesta oscilează de 36.000 de ori pe oră.

Poate înregistra timpi de până la o zecime de secundă și include un sistem rapid de încărcare care permite rezervei de energie de 60 de ore să fie completată rapid. Din punct de vedere vizual, carcasa din carbon a cronografului este menită să imite caroseria W1.

Designerii de la Richard Mille au văzut modele de argilă ale lui W1, înainte ca mașina să fie dezvăluită. Aceștia s-au inspirat din designul mașinii pentru a crea o lunetă specială din carbon, completată cu un finisaj satinat.

Luneta superioară a RM 65-01 are doar 5 zecimi de milimetru grosime în cel mai subțire punct. Prin urmare, este cea mai subțire pe care Richard Mille a produs-o vreodată. De asemenea, pentru cadranul scheletizat din titan, designerii Richard Mille au luat ca model roțile lui W1. Coroana este bazată pe canelurile de pe arborii de transmisie ai lui W1.

O mulțime de elemente Portocaliu Papaya se regăsesc pe ceas, inclusiv cureaua din cauciuc. Vor fi produse doar 500 de exemplare din acest model RM 65-01. Prețul? O nimica toată, doar 250.000 de euro.

via McLaren