Noul Rolls-Royce Ghost facelift: design revizuit și tapițerie din bambus

Publicat miercuri, 09.10.2024 11:27 de Tiberiu Safta

Rolls-Royce a prezentat oficial noul Ghost facelift, cunoscut oficial ca Series II. Noul model aduce un design ușor revizuit și materiale noi la interior.

Constructorul britanic de mașini de lux a dezvăluit o nouă versiune actualizată pentru Ghost. Noua limuzină de lux plasată în gamă sub Phantom este acum cunoscută sub numele Series II și aduce mai multe noutăți vizuale și de echipare.

Cea mai mare noutate este un design revizuit al părții frontale. Aici avem acum faruri noi, ușor mai subțiri, iar grila este puțin mai mare față de modelul de până acum. Farurile conțin și o semnătură luminoasă LED nouă, cu blocuri optice reașezate. Stopurile sunt și acestea noi, iar semnăturile sale luminoase sunt inspirate de cele văzute la modelul electric Spectre.

Paleta de culori este acum îmbogățită cu o nuanță nouă, albastru Mustique. Prin programul de personalizare Bespoke, noul Rolls Royce Ghost Series II poate fi vopsit în peste 44.000 de nuanțe diferite, după preferințele clientului. De asemenea, noul model aduce și jante cu design nou, care măsoară 22 de inch.

Noutăți avem și în habitaclu, acolo unde noul Ghost Series II primește un ornament decorativ din lemn nou. Mai exact, este vorba de noul ornament Grey Stained Ash, un lemn vopsit în gri. O altă noutate este tapițeria Duality Twill, o țesătură specială creată din bambus. Dezvoltarea noii tapițerii a durat un an, iar dacă alegi acest material, timpul de producție al unui exemplar Ghost Series II este prelungit cu 20 de ore. În total, interiorul încorporează 2.2 milioane de cusături, care măsoară 17 kilometri.

Tot în interior, instrumentarul digital este acum personalizabil în diferite culori. Noul model primește pachetul software Spirit, care servește ca interfața digitală a mașinii. Acest sistem integrează și aplicația Whispers, care permite accesarea unor funcții de la distanță prin telefon. Pasagerii din spate vor putea conecta câte două dispozitive de redare video, iar sistemul audio cu 18 incinte primește acum un amplificator de 1400 W.

Rolls-Royce nu a adus nicio modificare sub capotă. Astfel, noul Ghost Series II primește același motor V12 de 6.75 litri, care livrează 571 de cai putere și 850 Nm. Modelul de lux accelerează de la 0 la 100 de km/h în 4.8 secunde și atinge o viteză maximă de 250 km/h, limitată electronic. Motorul este în continuare cuplat la o cutie automată cu 8 trepte.

VERSIUNE BLACK BADGE, MAI PUTERNICĂ

Noul Rolls-Royce Ghost Series II este disponibil și în ediția mai puternică Black Badge. Aceasta poate fi recunoscută datorită numeroaselor accente negre la exterior, dar și datorită unor jante noi de 22 de inch cu 7 spițe în loc de 9. Versiunea Black Badge primește același motor, dar care dezvoltă acum 600 de cai putere.

Rolls-Royce nu a anunțat prețurile noului model până acum.

via Rolls-Royce

  • Moșulică, miercuri, 09.10.2024 13:29

    Nu e bun bambus. Eu vreau mătase albă și lemn de mahon. Și perniță de catifea.

  • johnny, miercuri, 09.10.2024 14:21

    Cu farurile astea napropierea de BMW, devine tot mai vizibila. Interiorul este un mare regres in calitate si design. Pare ca esti intr-o masina de volum daca faci abstractie de ecran - singurul lucru spectaculor. Scaunele or fi ecologice dar am vazut mai frumoase la peugeot...