Moment istoric: Mercedes-AMG One bate propriul său record pe Nurburgring

Publicat joi, 03.10.2024 11:13 de Tiberiu Safta

Mercedes-AMG One, hypercar-ul constructorului german, a stabilit un nou record pe Nurburgring Nordschleife. Modelul de performanță și-a bătut propriul său record stabilit în 2022 și devine cel mai rapid model de serie pe circuitul german.

În toamna lui 2022, Mercedes-Benz a stabilit un record pentru cea mai rapidă mașină de serie pe Nurburgring Nordschleife cu modelul AMG One. La momentul acela, modelul de performanță a stabilit un timp de 6 minute și 35.18 secunde. Acest record nu mai este valabil.

Asta pentru că Mercedes-Benz nu s-a mulțumit cu timpul inițial și a decis să mai încerce încă odată. De această dată, hypercar-ul german a stabilit un nou timp de referință, care este, implicit, un nou record. Mai exact, în data de 23 septembrie, Mercedes-AMG One a stabilit un timp de 6 minute și 29.090 secunde, fiind cu 6 secunde mai rapid decât la prima încercare.

Cu acest timp, Mercedes-AMG One rămâne cea mai rapidă mașină de serie legală pe drumurile publice care a stabilit un timp pe legendarul circuit german. Modelul de performanță a fost pilotat de Maro Engel, pilot de uzină Mercedes-Benz, care concurează în DTM și în alte serii GT. Tot el a stabilit recordul inițial cu aceeași mașină în urmă cu 2 ani.

Odată cu stabilirea acestui timp de referință, avem parte și de un moment istoric. Oficial, Mercedes-AMG One este primul model de serie care coboară sub 6 minute și 30 de secunde pe Nurburgring. Clipul cu noul tur record poate fi vizionat mai jos.

via Mercedes-Benz

  • gigi, joi, 03.10.2024 13:06

    iti dai seama cat de repede poti sa te duci pana la colt sa spargi seminte cu restul cefelor late? imaginea MB este clar asociata ori cefelor late, ori batranilor.