Maserati: ediție unicat MC20, dedicată familiei Maserati

Publicat joi, 03.10.2024 11:35 de Silvian Irimia

Producătorul italian a dezvăluit o ediție unicat a modelului MC20. Aceasta se numește MC20 Maserati per Maserati și a fost livrată nepoților fondatorului companiei, Ettore Maserati.

Maserati își lărgește opțiunile de personalizare prin programul Fuoriserie. Cine ar putea fi mai potrivit să-l testeze decât nepoții lui Ettore Maserati? Urmașii fondatorului companiei au primit recent un model unicat MC20 la sediul Maserati din Modena.

Această ediție specială, denumită sugestiv MC20 Maserati per Maserati, subliniază subtil legătura cu familia Maserati. Frații Alberto și Ettore Maserati au ales MC20 Cielo ca bază pentru construcția lor personalizată. Exteriorul este finisat în culoarea Albastru Infinito, cu dungi duble Alb Pastello.

Emblema Trident, clasică pentru Maserati, este vopsiă în Gri Pastel. Alte detalii personalizate includ inscripția „Maserati per Maserati” pe profilul lateral, pachetul opțional din fibră de carbon și etrierele de frână Rosso din spatele jantelor din aliaj de 20 de inch.

În interior, cabina este îmbrăcată în Alcantara, completată de accente din fibră de carbon Macrotwill. Schema de culori Nero și Albastru Nero se extinde pe tabloul de bord, panourile ușilor și scaunele sport.

Sub capotă, la fel ca la versiunea standard MC20 Ciello, această ediție specială este echipată cu un motor V6 de 3.0 litri, care produce 621 de cai putere și un cuplu de 730 Nm. Puterea este transmisă roților din spate printr-o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj, cu 8 trepte.

Evenimentul de livrare a avut loc la sediul Viale Ciro Menotti din Modena, în prezența unor invitați speciali și a mai multor modele clasice Maserati, inclusiv A6, 6C34 și 6CM.