Bentley aduce noutăți în gama Mulliner: motorizare hibridă nouă și design revizuit

Publicat joi, 03.10.2024 11:55 de Tiberiu Safta

Bentley a pregătit o serie de noutăți pentru modelele sale din gama Mulliner. Noile modele primesc o motorizare hibridă nouă, un design ușor revizuit și dotări noi.

Constructorul britanic de lux a anunțat mai multe actualizări pentru câteva dintre modelele sale. Mai exact, este vorba despre gama Mulliner, care include modelele Continental GT, Continental GTC și Flying Spur. Noutățile sunt atât de natură vizuală, cât și de natură tehnică, iar aici mai sunt bifate și dotări noi.

Cea mai mare noutate este reprezentată de noua motorizare hibridă Ultra Performance Hybrid. Propulsorul este alcătuit dintr-un motor V8 de 4.0 litri bi-turbo și dintr-un singur motor electric. În total, noul agregat livrează 782 de cai putere și 1000 Nm. Cu noua unitate hibridă PHEV, cele 3 modele menționate anterior pot accelera de la 0 la 100 de km/h în 3.1 secunde. Partea electrică este alimentată de o baterie de 25.9 kWh, care asigură o autonomie electrică de 81 de kilometri.

În modul de rulare electric, noile modele actualizate pot circula până la o viteză maximă de 140 de km/h. Bateria va putea fi reîncărcată în 2 ore și 45 de minute cu un încărcător de 11 kW.

Alături de noua motorizare, cele 3 modele Bentley din gama Mulliner primesc și câteva modificări vizuale. Cea mai vizibilă noutate este noua grilă Floating Diamond, care este înconjurată de un ornament cromat și include o mică bară verticală. Prizele de aer sunt, de asemenea, înconjurate de ornamente cromate, la fel și accentele laterale, oglinzile, ramele geamurilor laterale și chiar terminațiile evacuării. Noile modele actualizate primesc jante noi de 22 de inch cu sigle Bentley Mulliner care rămân în poziție fixă în mers.

Farurile LED ale noilor Continental GT și GTC beneficiază acum de reflectoare din cristal tăiat. Între timp, Flying Spur primește ornamentul Flying B montat pe capotă, precum și prize de aer noi în zona aripilor cu forme de romb. Noutățile la exterior sunt completate de stopuri LED cu secvențe animate.

La interior, noutățile constau în scaune speciale Mulliner noi, care includ perforații în forma unor romburi. Cele 3 modele vin echipate cu scaunele Wellness pentru șofer și pasagerul din față, care reglează automat postura și care integrează propriul sistem de climatizare. În cazul lui Flying Spur, scaunele Wellness sunt prezente și în spate.

Tot în habitaclu avem și un sistem de climatizare care include ionizatoare de aer noi, dar și un filtru de particule nou. Sistemul multimedia afișează acum informații despre calitatea aerului în exterior și în interior.

La final, suspensia este și aceasta ușor revizuită, datorită unor amortizoare noi cu câte două supape și ale unor arcuri pneumatice cu câte două camere. Datorită noii suspensii, șoferul are la dispoziție mai multe opțiuni de personalizare a nivelului de confort.

via Bentley