Șeful AMG: „clienții nu vor avea nicio problemă să treacă de la V8 la electrice”

Publicat joi, 03.10.2024 10:49 de Silvian Irimia

Michael Schiebe, directorul executiv AMG, a anunțat că oamenii care doresc să cumpere un AMG nu vor avea nicio problemă să treacă de la V8 la electrice, deoarece clienții sunt interesați de tehnologie.

După ce omul responsabil de divizia de performanță AMG a declarat acum câteva luni că cei care cumpără modele de performanță AMG vor adopta hibrizii cu patru cilindri la fel cum își acceptă smartphone-urile, acesta mai face o declarație cel puțin interesantă. Michael Schiebe, directorul executiv AMG s-a arătat extrem de încrezător că cei care vor cumpăra astfel de mașini nu vor avea probleme în a trece de la un motor V8 la mașini exclusiv electrice.

„Clienții care au venit la brand datorită motorului V8 nu au venit doar pentru că își doreau un motor mare. Au venit pentru că au iubit tehnologia pe care am pus-o în mașină. Așadar, când vine vorba de condusul electric, sunt destul de sigur că vor adopta această nouă tehnologie, pentru că va fi cea mai nouă și cea mai avansată pe care o poți obține.”

Aparent, în viziunea germanilor, clienții se îndreaptă către versiuni AMG datorită tehnologiei. Dacă cele mai recente evoluții nu includ un motor cu combustie, clienții vor face tranziția către vehicule electrice. Mai devreme sau mai târziu, filosofia „un om, un motor” va ajunge la sfârșit, iar Schiebe pare să creadă că oamenii nu vor ezita să adopte vehiculele electrice atâta timp cât acestea includ cea mai nouă tehnologie.

Totuși motorul V8 nu va dispărea prea curând. AMG a promis că are încă modele noi cu astfel de motor în dezvoltare. Unele modele simbolice, precum C63, au pierdut motorul V8. În plus, Mercedes-Benz a anunțat deja că următorul E63 nu va avea un V8.

În trecut, Schiebe a apărat decizia companiei de a pune un motor cu 4 cilindri în C63, spunând că sistemul său hibrid plug-in este foarte progresiv. În apărarea AMG, compania își pune banii acolo unde îi sunt declarațiile. Nu doar că a lansat mai multe vehicule hibride plug-in de înaltă performanță, dar dezvoltă și o platformă electrică personalizată pentru mașini.

Arhitectura AMG.EA este în lucru de mai mulți ani și se pare că AMG lucrează la un supercar electric. Se pare că acesta va urma conceptul Vision One-Eleven de anul trecut și ar trebui să servească drept un succesor spiritual al modelului SLS AMG Electric Drive din 2013, echipat cu patru motoare.

  • Musk, joi, 03.10.2024 11:02

    Evident ca nu au nicio problema sa faca aceasta trecere. Tocmai de aceea Tesla este una dintre cele mai valoroase companii din lume. Nu o sa ia nimeni un mercedes electric cand Tesla este la ani lumina distanta de orice producator auto. Asa ca, da, oamenii vor trece fara nicio problema la electrice, doar ca nu la electricele lor.

  • @Musk, joi, 03.10.2024 11:06

    E o diferență enormă între calitatea Mercedes și cea Tesla.

  • Musk, joi, 03.10.2024 13:02

    Complet fals, nu este nicio diferenta. Ai stat intr-un model S sau model 3 nou? Clar nu. Ca sa nu mai spun ca Tesla foloseste componente de la mercedes pentru interior. Daca tu compari S class Maybach, da, este o diferenta. Atlfe, e class, c class, varza.

  • dan_grc, joi, 03.10.2024 14:01

    Așa au zis și cu motorul de 2.0 AMG, clienții nu vor avea probleme, doar constructorul. Cu gama EQ cum mai e, tot cerere mare ?