Lotus creeaza motorul cu carburant variabil

Publicat sâmbătă, 16.08.2008 23:28 de Catalin Dinu

Lotus a anuntat ca va prezenta in luna ianuarie un motor care va putea functiona cu orice tip de alcool sau benzina.

Lotus dezvolta un motor experimental care va putea merge cu orice tip de alcool sau benzina. Inginerii britanicilor l-au botezat “Omnivore” si este de asteptat ca un prototip al acestui propulsor sa fie gata pentru teste amanuntite pana in luna ianuarie.

Conform oficialilor Lotus, noul motor va avea un nivel al emisiilor de CO2 redus semnificativ fata de motoarele clasice. Unitatea de propulsie “Omnivore” urmeaza sa aiba un ciclu in doi timpi efectuat de un singur piston, beneficiind de injectie directa.

Lotus Engineering, divizia de consultare si dezvoltare a producatorului britanic, conduce cercetarile asupra acestui proiect coordonand o echipa mai larga, alcatuita din grupuri de ingineri de la Jaguar, de la o universitate din Marea Britanie, precum si o echipa guvernamentala de specialisti in domeniu.

Compania britanica nu este la prima incercare de acest gen. Anul acesta, Lotus a prezentat la Salonul Auto de la Geneva un prototip numit Exige 270E Tri-Fuel care putea functiona cu orice combinatie de benzina, bioetanol si metanol. De asemenea, britanicii au anuntat ca modelul expus putea atinge viteza maxima de 254 km/h.

Via | Autoweek

  • URAGANU, duminică, 17.08.2008 04:33
    Bun la ROMANI

    Va fi masina perfecta a Romanului petrecaret sau tampit. Dupa o noapte de club, mai iei un whiskey si bagi 2 litri sa ajungi acasa :))) si mai miroase si bine. La pompele de alimentare femeile vor fi cele mai fericite ca nu vor trebui sa mai gandeasca "care-i aia care-i aia?". Dar oricum, pana n-o sa mearga cu ulei uzat de la McDonalds sa le faci foame tuturor pe strada tot degeaba :)))

  • Andrei, duminică, 17.08.2008 09:38
    :))

    ...ma intreb cind o sa faca fericiti dobitocii din Romania si o sa inventeze motorul care merge cu manele :))

  • raduku, duminică, 17.08.2008 12:40
    Puah...

    Imi iau Trabant .. :-)

  • ufx, duminică, 17.08.2008 14:03

    cum sa fie bun pt romani? irosesc ei alcoolul? :)) mai bine il beau :)) sau fac asa : un shot mie unu tie ( si toarna in rezervor :)) )

  • Florin, duminică, 17.08.2008 18:21
    e bun

    dap e bine,la urgenta se va prezenta soferul si masina in coma alcolica,.....e bine ca se gandeste cineva si la alternative.

  • Betivu', duminică, 17.08.2008 18:39
    Perfecta

    Cand ma prinde politia beat la volan, spun ca "doar am suflat filtrele de alimentare"

  • eu, duminică, 17.08.2008 19:47
    toteu

    chiar de la o companie mica ca lotus nu ma asteptam la asa ceva... e o inventie gen mercedes, vw, renault, bmw etc :)

  • hmmm, luni, 18.08.2008 13:38
    totonel

    Dragilor, daca voi ati vedea cum beau englezii alcoolul, ca pe apa! Deci gandirea lor este buna... zero emisii de CO2 in Anglia ;))Bravo lor, nu se gandesc la ficatul lor, daaar se gandesc la mediu :))