Exemplar unicat Rolls-Royce Spectre Lunaflair: dezvoltarea vopselei a durat un an

Publicat joi, 03.10.2024 17:10 de Tiberiu Safta

Rolls-Royce a dezvăluit un nou exemplar unicat pentru modelul său electric Spectre. Cel mai nou exemplar unicat se numește Lunaflair și primește o vopsea inspirată de lumina Lunii. Dezvoltarea vopselei a durat un an.

Constructorul britanic de mașini de lux a prezentat un nou exemplar unicat pentru Spectre, unicul model electric de lux al mărcii. Botezat Lunaflair, noul exemplar unicat al lui Rolls-Royce Spectre este creat la comandă pentru un client din Statele Unite. Acesta a cerut ca exemplarul său să primească o vopsea inspirată de lumina Lunii.

Mai exact, nuanța specială este inspirată de haloul lunar, un fenomen optic în care un inel colorat se formează în jurul Lunii. Acest fenomen atipic apare datorită reflexiei luminii pe cristalele de gheață din nori. Dezvoltarea noii nuanțe a durat un an pentru a satisface dorința clientului. Deasupra vopselei sunt aplicate nu mai puțin de 7 straturi de lac pentru a oferi efectul de curcubeu. Culoarea este infuzată și cu fulgi foarte fini din fluorură de magneziu și aluminiu.

Astfel, vopseaua își schimbă culoarea în funcție de cum bate lumina. La lumină mică, vopseaua specială creează un efect metalic profund, însă la lumină puternică, vopseaua se transformă într-un spectacol de culori.

Interiorul exemplarului unicat Lunaflair primește materiale vopsite în albastru, alb și roz, culori care sunt vizibile în timpul unui halou lunar. Aceste culori sunt prezente la scaune, la panourile portierelor și la capitonajul plafonului. Volanul este vopsit în albastru și alb.

Noul Rolls-Royce Spectre Lunaflair nu a suferit modificări la nivel tehnic. Modelul primește un propulsor electric de 584 de cai putere alimentat de o baterie de 102 kWh. De aici rezultă o autonomie de 530 de kilometri.

via Rolls-Royce

  • gigi, joi, 03.10.2024 17:36

    Daca ajunge in rromania, prima zi, apare un zoro pe portiera si ramane si fara spirit. Asta e nivelul tarii.

  • Moșulică, joi, 03.10.2024 19:42

    Asta e pentru tinerei de 60-70 de ani. Mie îmi trebuie lemn și catifea, nu lună și steluțe.