C-Buggy, viitoarea fata a lui C3

Publicat luni, 15.05.2006 00:00 de Mircea Meșter

Citroen C3 ramane una din cele mai interesante creatii ale francezilor. Pana la lansarea unei noi generatii, constructorul din hexagon lanseaza la Madrid conceptul C-Buggy, ale carui elemente ne dau indicii asupra viitoarei generatii a lui C3.

Este clar: francezii de la Citroen au decis sa adopte o strategie inedita in privinta conceptelor pe care le prezinta la saloanele auto. Mai exact, constructorul din Hexagon a hotarat sa evite lansarea conceptelor inedite in cadrul marilor intalniri ale industriei auto (Geneva, Frankfurt, Detroit, Paris) si sa abordeze unele saloane mai “umane” in care sa-si etaleze experimentele tehnice si estetice.

Asa s-a intamplat in cazul lui C-Airplay (prezentat la Bologna 2005) si asa stau lucrurile si in cazul noului C-Buggy, care va face ochi la Salonul Auto de la Madrid, care se va deschide in capitala Spaniei intre 25 mai si 4 iunie. Mai exista insa un motiv pentru care francezii s-au orientat catre salonul iberic: Citroen este pozitionat excelent pe piata din Spania, fiind primii intre marcile de import, cu 213.000 de exemplare vandute in 2005.

Noul C-Buggy nu reprezinta un concept care sa prefigureze un model de serie independent, conceptul Citroen urmand sa imprumute unele idei de design viitoarei generatii ale modelului C3.

Pe langa conceptul C-Buggy, Citroen va prezenta la Madrid o noua cutie de viteze manuala cu sase trepte pentru C4 dar si un motor HDi FAP de 173 de cai putere care va echipa modelul C5.